in ,

Most teszi tönkre a fővárost Karácsony Gergely – Jön a nagy parkolóóra ritkítás! Fél kilométert kell majd gyalogolnia az autósoknak

KARÁCSONY KAMPÁNYÍGÉRETEIT EZEN A HÉTEN SEM TÁRGYALJA A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS

Az ellenzéki pártok hét eleji egyeztetése után a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén szavazhatnak a képviselők arról, hogy Budapest új vezetése milyen feltételekkel támogatja a 2023-as atlétikai vb megrendezését. A parkolási rendszert is átalakítaná Karácsony Gergely főpolgármester, amivel a készpénzzel fizető autósok járhatnak rosszul. A képviselők egy új díjat is alapíthatnak, miközben egy korábbi kitüntetettől visszavehetik az elismerését.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz azokról a feltételekről, amelyek teljesítéséhez az ellenzéki többség a 2023-as atlétikai vb budapesti megrendezésének támogatását kötné. Az előterjesztés még nem elérhető a Budapest.hu oldalon, mivel annak tartalma még el sem készülhetett. Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának múlt pénteki adásában azt mondta, a kormánynak adandó ultimátumról a hét elején tárgyalnak az ellenzéki pártok. A kormány a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek tett vállalások miatt, korábban november 15-ig kért választ a fővárostól, hogy támogatja-e a vb-t, majd Karácsony Gergely kérésére ezt kitolta november 27-ig, a Fővárosi Közgyűlés soron következő rendes üléséig.

A közgyűlés szerdai ülésén dönthetnek a parkolási rend átalakításáról is. A főpolgármester által beterjesztett dokumentum szerint minden kerületben fel kellene mondani a parkolás ellenőrzésére kötött alvállalkozói szerződéseket. Ha ez megvalósul, 2020. július 1-jétől a cégek helyett a kerületi önkormányzatoknak kell majd elvégezniük a munkát, beleértve az automaták működtetését és a díjfizetés ellenőrzését is. Kérdés, mi van a határozott idejű, július 1-je után lejáró szerződésekkel, azok milyen kötelezettségek, anyagi terhek mellett bonthatók fel.

A főpolgármester csökkentené a fizetőautomaták számát, mert szerinte sokan már mobillal fizetnek, azonban ez azzal járhat, hogy az eddigi 80-ról 250 méterre fog nőni a parkolótól az automatáig megteendő út. Az előterjesztés nem számol azzal, hogy az oda-vissza út fél kilométer is lehet, és ha többen vannak az oszlopnál, akkor sokan kicsúszhatnak a türelmi időből. Karácsony egyébként támogatná az olyan automaták kihelyezését is, amelyek lehetőséget adnak bankkártyás fizetésre, azonban ezt az általa öt éven át vezetett Zuglóban sem tudta megvalósítani. A Párbeszéd politikusának polgármestersége idején az egyszereplős közbeszerzésen olyan fizetőautomata lett befutó, amely nem képes bankkártyát kezelni.

Az előterjesztések között szerepel az is, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megalapítaná a Főpolgármesteri Hivatalban végzett közszolgálatért emlékgyűrű elismerést. A főváros címerével ellátott 14 karátos gyűrűt az kaphatná, akinek a Főpolgármesteri Hivatalban legalább tíz év jogviszonya van, nyugdíjba vonuló köztisztviselő, ügykezelő vagy fizikai munkatárs, és kiemelkedő, magas szintű közszolgálati életpálya van mögötte.

A Fővárosi Közgyűlés egyúttal megfosztaná kitüntetésétől a bicskei gyermekotthon elítélt igazgatóját. Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket, amiért idén jogerősen nyolc év fegyházat kapott. Az ítéletet követően már az előző főpolgármester, Tarlós István jelezte, hogy október 13-a után visszavonják Vásárhelyitől a 2015-ben neki ítélt Bárczy István-díjat.

A szerdai ülésre beterjesztett mintegy negyven javaslat között továbbra sem szerepelnek az ellenzéki összefogás kampányígéretei. Karácsony vállalása szerint hivatalba lépése utáni első intézkedései között tervpályázatot kellett volna kiírnia a parkolóként használt Városháza park átépítésére és a Városháza átjárhatóvá tételére, sőt szombaton a Facebookon már a jelenleg üresen álló Merlin Színház felújítására is ígéretet tett. Azt is ígérte, hogy létrehozzák a főkertészi állást, de erről sincs szó a szerdai ülés meghívójában. A 14 év alatti gyermekek és az álláskeresők ingyenes utazása sem került még napirendre, ahogy a rászorulóknak ígért húszezer forintos rezsi-hozzájárulás sem.

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Boros Imre: Magyarország végre kiizzadt egy stabil pénzt, minek nekünk most euró?

A “felismerhetetlen” Lackner Csaba hirtelen felismerhetővé vált – Íme az ellenzék színeváltozása – Videó