in ,

Mocskos gazemberek: Kamu Genyáék ismét vétóznák az atlétikai világbajnokságot

Az ATV értesülései szerint a kormány nem utalta el az október 31-i határidőig a fővárosnak járó 10 milliárd forintot, így Budapest hamarosan akár meg is vétózhatja az atlétikai-vb megrendezését.

Az ATV értesülései szerint a kormány nem utalta el az október 31-i határidőig a fővárosnak járó 10 milliárd forintot, így Budapest hamarosan akár meg is vétózhatja az atlétikai-vb megrendezését. A kormány és a főváros közti alku értelmében a központi költségvetés 5 év alatt 50 milliárd forinttal támogatná Budapest egészségügyi fejlesztéseit, cserébe azért, hogy a főváros ne vétózza meg az atlétikai világbajnokságot. Karácsony Gergely azonban a Fudan-ügy kapcsán felrúgta az egyezséget, amikor belengette a vétó lehetőségét, a kormányzat pedig most várja, hogy a főpolgármester eldöntse, pontosan mit is akar lépni a vb kapcsán.

Az ATV szerint a kormány nem utalta el az október 31-i határidőig a fővárosnak járó 10 milliárd forintot, így Budapest hamarosan akár meg is vétózhatja az atlétikai-vb megrendezését. A főváros azután szánhatja el magát erre a lépésre, hogy korábban az atlétika-vb támogatásért cserébe azt kérte a kormánytól, hogy az állam évi 10 milliárd forinttal segítse az Egészséges Budapest Programot. A tegnapi határidőig ez nem történt meg, ugyanakkor az önkormányzat nem zárkózik el a további egyeztetésektől.

 

Ha október 31-ig nincs forrás, akkor bizony a fővárosi önkormányzatnak van egy olyan döntése, hogy akkor az atlétikai vb-t fel fogjuk mondani

– mondta Gy. Németh Erzsébet főpolgármester helyettes még szerdán, az Egyenes Beszédben.

A késedelem mögött az állhat, hogy  Karácsony Gergely még a nyár végén, a Fudan Egyetem tervezett megépítése miatt vetette fel az atlétika-vb vétóját – ezt a lehetőségét azonban a fővárosi közgyűlés október 31-ig elnapolta, azzal a feltétellel, hogy a kormány kifizeti az Egészséges Budapest Programhoz járó összeget.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely ennek kapcsán beszélt, hogy a kormány a főváros állásfoglalására vár a vétó kapcsán:

Mi szeretnénk, hogyha a főváros tájékoztatna bennünket arról, hogy ezt egy fennálló megállapodásnak tekinti vagy sem, és hogy ha fennállónak, akkor nem kívánja ezt sem felmondani, vagy ha felmond egy megállapodást akkor a polgárjog alapvető szabályai szerint jár, azaz visszafizeti azt, amit addig kapott

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Trokán Pétert Alföldi Róbert elüldözte anno a Nemzetiből

Ennek nem fog örülni a baloldal: novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkorrekció, mutatjuk a várható menetrendet