in ,

Miskolc közbiztonsága összeomlott – Macsétával felfegyverzett alakok és agresszív bűnözők tartják félelemben a miskolciakat (videó)

Mellbevágó történeteket osztott meg pénteken a sajtó képviselőivel Nagy Ákos, miskolci önkormányzati képviselő

Mellbevágó történeteket osztott meg pénteken a sajtó képviselőivel Nagy Ákos, miskolci önkormányzati képviselő, aki szerint máris súlyos következményei vannak annak, hogy a baloldali városvezetés radikálisan lecsökkentette az önkormányzati rendészet anyagi támogatását, és a seriffrendszerhez tartozó járőrök létszáma is jelentősen megcsappant. A kormánypárti politikus szerint a helyiek szubjektív biztonságérzete megrendült, mióta ittas és macsétával felfegyverzett alakok inzultálják a villamoson az utazóközönséget és bedrogozott huligánok terrorizálják a járókelőket Miskolc belvárosában a Centrum előtt. Egy fiatalasszony pedig, akit fényes nappal acélbetétes bakanccsal rúgott nekifutásból oldalba egy agresszív férfi a miskolci főutcán, arról számolt be, hogy a történtek után már nem mer gyermekével sétálni a belvárosi korzón.

Nagy Ákos arról is beszámolt: tudomására jutott, hogy egy kislányával sétáló édesanyát támadtak meg a közelmúltban fényes nappal a miskolci belváros legforgalmasabb pontján, a Centrum áruház ezelőtt.

 

 

A bódult állapotban lévő férfi minden ok és előzmény nélkül nekifutásból oldalba rúgta a kisgyermekes fiatalasszonyt, majd elmenekült a helyszínről. A járókelők a bántalmazott nő segítségére siettek, aki erős lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, mikor gyermekét úgy húzta magához, hogy a megvadult férfi ne tudja megütni az apróságot

– részletezte az elképesztő esetet a képviselő.

 

 

 

A neve elhallgatását kérő nő, felidézve a támadás pillanatait, arról számolt be a sajtónak, hogy épp egy cipőbolt kirakatát nézegették gyermekével, amikor iszonyatos erővel, acélbetétes bakanccsal belerúgott egy számára ismeretlen férfi. A támadás következtében feketés-lilás, hatalmas, nagyjából húsz centiméter átmérőjű folt keletkezett a lábán. A történtek miatt alig mernek kimenni az utcára, és amikor csak tehetik, kocsival közlekednek és nem sétálnak már a miskolci főutcán.

Sajnos az ilyen atrocitások lassan rendszeressé válnak, mióta bódult, feltehetően valamilyen kábítószer hatása alatt álló fiatalok lepték el a forgalmas tereket, akik gyakran kéregetnek és inzultálják, fenyegetik a tisztességes miskolciakat. Egyre kiterjedtebb a probléma. Azok a csoportok, akiket az előző polgári városvezetés a nyomortelepek felszámolásával, az önkormányzati rendészet razziáival kiszorított a borsodi megyeszékhelyről, most visszatértek. Az Újgyőri főtér környékén és a város szívében is bandába verődött huligánok tartják rettegésben a járókelőket

– hangsúlyozta Nagy Ákos, aki szerint megbicsaklott a közrend Miskolcon. Arról is szólt, hogy nemcsak a köztereken, hanem a tömegközlekedési eszközökön is egyre gyakoribbak az atrocitások. A közelmúlt döbbenetes eseményeit felidézve Nagy Ákos arról is beszámolt, hogy nemrég egy többszörösen visszaeső, büntetett előéletű férfi fenyegette a villamos vezetőjét. A kötekedő alakot egy hősien bátor hölgy segítségével azonban sikerült leszállítani a járműről.

 

 

Sajnos arra is volt példa, hogy ez a zavart viselkedésű alak macsétával felfegyverkezve fenyegette a villamos utazóközönségét

– sorolta az elképesztő eseteket az önkormányzati képviselő, aki rámutatott, hogy megbicsaklott Miskolcon a közrend, mert egyre kevesebb a rendész, több tízmillió forinttal kevesebbet költ a város a közbiztonság fenntartására, és radikálisan csökkent a helyiek szubjektív biztonságérzete is.

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója felszólítja Veres Pálékat, hogy emeljék meg a rendészek jelenlétét a városban, tegyenek rendet a belvárosban és állítsák vissza a közrendet, és adják vissza azt a hetvenmillió forintot, amelyet elvontak a miskolci közbiztonságra elkülönített keretből

– követelte a fideszes politikus.

A 2010-2019-ig regnáló, a közelmúltban elhunyt Kriza Ákos nevével fémjelzett Fidesz–KDNP-s városvezetés komoly harcot folytatott a közrend megszilárdításáért. Számtalan kamerát helyeztek ki a közterületeken és kiköltöztették a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt bűncselekmény és csalássorozat eredményeként miskolci ingatlanokhoz jutó antiszociális csoportokat, felszámoltak számtalan nyomortelepet és kiszorították a frekventált helyekről a lumpen elemeket. Létrehozták az önkormányzati rendészetet, a területi seriffrendszert.

A népnyelv által „Kriza-huszároknak” nevezett rendészek a városi rendőrkapitányság támogatásával és segítségével járőröztek a közterületeken, és jelenlétükkel erősítették az utazóközönség biztonságérzetét a tömegközlekedési eszközökön is. A belügyminiszter néhány éve magas állami kitüntetéssel ismerte el a korábbi fideszes polgármesternek a közrend megszilárdítására irányuló törekvéseit, akit a balliberális véleményvezérek sok esetben rasszistának neveztek. Az új baloldali városvezetés viszont elsorvasztotta a seriffrendszert, alig látni már önkormányzati rendészeket, ennek következtében egyre gyakrabban antiszociális elemek vegzálják a buszokon, villamosokon, köztereken a helyieket.

 

 

(Juhári Andrea, pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Elhunyt Törőcsik Mari

Troll: az ellenzék nem oltásellenes. Ja, de. Videó