in , ,

MiniFeri: az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára – És a magyarokkal mi lesz?

Beszédes

 

A miniszterelnök-jelölt sajtóértesülések szerint a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott szerdai beszélgetésében mondta ezt.

 

 

A Magyar Nemzet értesülése szerint Márki-Zay Péter a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott szerda délutáni londoni beszélgetésében a moderátor felvetésére megerősítette azon véleményét, miszerint

az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára.

A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba, mivel hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének angliai útjáról mi is hírt adtunk több cikkünkben is. Márki-Zay itt többek között vallásos élményként írta le Péterfi Judit és Simon András csatlakozását a kampányhoz, majd a partizános Gulyás Mártonról szólva azt mondta: „Ő nyíltan meleg és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!”

Később az is kiderült, Londonban Bajnai Gordonnal is összefutott – igaz ahhoz, hogy ez napvilágot lásson, egy szemfüles Mandiner-olvasó is kellett.

Ismert, a volt miniszterelnök Bajnai a Városháza-botrány kapcsán nyilvánosságra került hangfelvételen régi „harcostársa”, Gansperger Gyula baloldali üzletember úgy mutatott be, mint aki a baloldal és bizonyos külföldi csoportok között közvetít. A hangfelvételen Gansperger úgy fogalmaz: „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye, kik ezek az erők?” – teszi fel a kérdést Gansperger saját magának, majd meg is válaszolja azt: „Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. 

Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon [Bajnai Gordon baloldali exkormányfő]. Most a szónak nem a rossz értelmében véve. Nem. Ő az a miniszter, volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem (…) a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, tehát megvan ennek a rendszere. (…)

Minden ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.

Tehát ez nem állt volna össze, mint a tejbegríz” – magyarázta az üzletember.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Bezzegnémetország – Lelőttek két rendőrt egy közúti ellenőrzésen Németországban

Ujhülye feladatlistát adott Orbán Viktornak a moszkvai útjához – Nekünk is van egy 5 pontos feladatlistánk Ujhülyének