in , ,

Mindennapok Londonban: a futárok már nem mernek egyes kerületekbe kimenni

Annyi savtámadás volt az utóbbi időben némelyik negyedben, hogy megtagadták a munkát a fuvarozók. Az életüket féltik.

Egyre nagyobb az a terület a brit fővárosban, ahova már nem szívesen mennek be a fuvarcégek sofőrjei. Több kerületbe azért nem vezetnek be, mivel az utóbbi időben több savtámadás volt, valamint a késes rablások sem ritkák.

A sofőröknek túl nagy kockázatot jelentene behajtani. Sokan Londont már a világ legnagyobb bejelentetett mennyiségű savtámadás fővárosának tartják.

Fotó: AFP

Van, hogy hajnali kettőig dolgozunk. Mára eljutottunk oda, hogy este tíz után nem érdemes menni. Igyekszünk kikerülni a veszélyes városrészeket az esti órákban”

– mondta az egyik sofőr, akit korábban már kiraboltak egyszer.

Fotó: AFP

Diane Abbott parlamenti képviselő szerint a veszélyes negyedek között van Hackney és Stoke Newington is, ahol a lakosoknak mindössze 36 százaléka tartja magát fehér bőrű angolnak.

London muszlim polgármestere eközben a homokba dugja a fejét.

Fotó: AFP

Donald Trump korábban azt mondta, hogy az utóbbi időben rendszeres savtámadások mögött a tömeges bevándorlás és az iszlám-radikalizmus áll. Erre válaszul a pakisztáni gyökerekkel rendelkező Sadiq „a terrortámadások egy nagyváros életének mindennapi részei” Khan, polgármester azért kezdett el teljes erővel lobbizni, hogy kitiltsák az amerikai elnököt Nagy-Britanniából.
(Bokor Gábor, 888.hu)

Sehol egy áremelés, viszont van béremelés – Átlagosan 12 %-kal nő a vasutasok, a postai alkalmazottak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközműcégeknél dolgozók bére

Azért szavazni sem árt elmenni – A Fidesz sikerének titkai