in ,

Miki bá’ megzakkant – Beer Miklós püspök szerint a keresztényekre is mondhatjuk, hogy terroristák

Simogatja a migránsokat, utálja a kerítést, és a német nők a hibásak a tömeges erőszakért…

A menekültválságról és annak társadalmi hatásáról tartott felekezeti párbeszédet Beer Miklós váci püspök, Bolba Márta evangélikus lelkész és Darvas István főrabbi. A püspök a kerekasztalnál megvédte az iszlámot, szerinte a vallás tinédzserkorban van, ráadásul a dzsihádot is félremagyarázzák, az i-re pedig azzal tette fel a pontot, amikor nyomatékosította, “ránk, keresztényekre is lehet mondani, hogy terroristák vagyunk”. Beer Miklós nem érti, hogy a magyar kormány miért csak kopt keresztényeket fogad be.

Felekezeti párbeszédre hívta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Beer Miklós váci püspököt, Bolba Márta evangélikus lelkészt és Darvas István főrabbit, hogy a menekültválságról és annak társadalmi hatásáról beszélgessenek. A vallási vezetők véleménycseréjéről a HVG és a Hír TV is tudósított. Az előadók a muszlim vallásról és a muszlim emberekről is beszéltek.

Beer püspök a kerekasztalnál megvédte az iszlámot, szerinte a vallás tinédzserkorban van, ráadásul a dzsihádot is félremagyarázzák, de véleményét azzal is tetézte, hogy szerinte a keresztényekre is lehet mondani, hogy terroristák. “Ugyanúgy lehet ránk, keresztényekre is mondani, hogy terroristák vagyunk, mint a muszlimokra, ne legyünk annyira büszkék magunkra, inkább nézzünk végig a történelmünkön” – mondta Beer püspök, aki kritikát is megfogalmazott akkor, amikor kijelentette, hogy nem érti, miért csak kopt keresztényeket fogad be a kormány, míg másokat nem. “Nem tudom, mit szólna ehhez Jézus. Amikor én először meglátok egy menekültet, nem azt kérdezem, hogy muszlim-e, hanem azt, hogy kér-e enni” – ismertette.

Bolba, Beer és Darvas a kerítésről is beszéltek. Előbbi kinyilvánította, hogy már attól is kirázza a hideg, ha egy rozsdás drótkerítést meglát az utcán sétálva, míg Beer Miklós azt mondta, nem örül a fizikai határzárnak, de értelmezése szerint a kormány azt akarja elérni a kerítéssel, hogy a menekültek az ajtón jöjjenek be, és nézzenek a szemünkbe, amikor ezt teszik. A főrabbi szerint a határokat védeni kell ugyan, de egyértelmű szabályok lefektetése mellett azt is meg kell határozni, hogy kiket engedünk be.

A párbeszéden röviden a két évvel ezelőtti kölni szexuális zaklatások is szóba kerültek. Beer Miklós a német nőket hibáztatta, miután kifejtette, ha tisztességesen felöltöztek volna, nem történt volna incidens, “mert a muszlimok a burka látványához vannak szokva”. Bolba Márta, aki több baloldali párt támogatásával az időközi józsefvárosi képviselő-választáson is elindult mindezt áldozathibáztatásnak nevezte. 

No komment!

Fotó: Mohai Balázs/MTI

 

(pestisracok.hu)

EJJ be szép nagy stadion! :D – 2025-re készülhet el az új dél-pesti szuperkórház

Ne, leszóltak fentről Gabikának? – Visszavonulását fontolgatja Vona Gábor