in , ,

Összehordta a szél a szemetet Németországban – Migránssimogatók vonultak fel Hamburgban

Migránssimogató demonstrációt tartottak Hamburgban antirasszista tüntetésnek álcázva

Az felvonuláson 450 migránssimogató szervezet és vállalkozás vett részt. A tüntetők az illegális bevándorlók védelmét, biztonságos migrációt útvonalakat és a kitoloncolások leállítását követelték. Természetesen minden rosszért a szélsőjobboldaliakat tették felelőssé. 

A rendőrség szerint körülbelül 20 ezer ember vehetett részt az eseményen, persze a szervezők ezt jóval többre 35 ezer főre becsülik.

Fotó: AFP

A szervezők között volt a Sea-Watch Soros-féle migránsmentő civil szervezet is. A tőzsdespekuláns által támogatott szervezetet a nyáron kitiltották Olaszországból, több Soros György által finanszírozott szervezettel együtt. Matteo Salvini kikötési tilalmat rendelt el a  Proactiva Open Arms, az SOS Méditerranée, a Sea-Watch és a Sea-Eye hajóira is.

A parádén 40 kidekorált kamion gurult végig majd délután 6-kor egy koncerttel ért véget.

A résztvevők olyan táblákat tartottak a magasba, amelyre azt írták „a  gyűlölet nem vélemény”, „szűrd a kávét, ne az embereket”. Az Egyesülni Fogunk hálózat szóvivője Newroz Duman beszédében kifejtette, hogy a probléma nem a migrációval van, hanem a rasszizmussal.

A hamburgi felvonulást egyfajta válaszként szervezték a korábbi chemnitzi bevándorlásellenes demonstrációkra. A német városban augusztusban két migráns halálra késelt egy embert. A helyieknek elegük lett az illegális bevándorlókból, ezért több migrációellenes tüntetésre is sor került. Az egyik iraki férfit azóta elengedte a rendőrség, egy harmadik embert keresnek.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Mégsem rossz a magyar oktatás! – Kilenc magyar érem az EuroSkills versenyen

Döbbenet – Németországban a nyílt utcán verik a migránsok a rendőröket