in , ,

Migránssimogatás – A Fidesz az Országgyűlés elé vinné a „Soros-párt” ügyét

Kezdeményezi a Fidesz az Országgyűlés igazságügyi bizottságánál, hogy a közeljövőben vegye napirendre a migránspárti „Soros-párt” ügyét

Kezdeményezi a Fidesz az Országgyűlés igazságügyi bizottságánál, hogy a közeljövőben vegye napirendre a migránspárti „Soros-párt” ügyét – közölte Czunyiné Bertalan Judit, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal.

A politikus azt mondta: a napokban nyilvánosságra került, hogy párttá alakul a Migration Aid nevű bevándorláspárti „Soros-szervezet”, amit bevallottan azért tesz, mert nem akarja megfizetni a bevándorlási különadót, „nyíltan vállalja tehát az adóelkerülést”.

Czunyiné Bertalan Judit közölte: azért kezdeményezik az igazságügyi bizottságnál „a migránspárti, adóelkerülő Soros-párt” ügyének napirendre vételét, mert felháborítónak tartják, hogy az ilyen szervezetek kijátsszák Magyarország törvényeit.

A testülettől azt kérik, tekintse át az ügy törvényességét, etikusságát, ha kell, javasoljon jogszabály-módosításokat. A cél, hogy megvizsgálják, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni – mondta a Fidesz képviselője.

 

Hidvéghi: Soros szövetségesei támadják az országot

A Fidesz szerint Soros György szövetségesei újra támadják Magyarországot és bosszút akarnak állni a magyar embereken – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden a közmédiának.
Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy nemzetközi civil szervezetek az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel kedden nyílt levélben az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.

A kommunikációs igazgató úgy értékelt: „ezek mind Soros emberei”, mind Soros György szövetségesei, tőle kapják a pénzüket, és egytől egyig bevándorláspártiak. Hidvéghi Balázs azt mondta: ezek a szervezetek azért akarnak bosszút állni a magyar embereken, mert Magyarország megállította a bevándorlást a határainál és ezzel megmutatta, hogy a bevándorlás megállítható, nem igaz, hogy elkerülhetetlen. Ők azért támadják Magyarországot, mert migránsokkal akarják elárasztani Európát, erről szól „ez a mostani támadás is” – tette hozzá.

A nyílt levelet a többi közt a Human Rights Watch, az Amnesty International, a Riporterek Határok Nélkül (RSF), az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH), a Civil Society Europe, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute, a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ), valamint a Climate Action Network Europe írta alá.

 

A levélben úgy fogalmaztak: a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában.

(forrás:www.hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egy cseh politikus keményen nekiment Sargentininek!

Manfred Weber tényleg elindul Juncker ellen – Hát jobb mint egy alkoholista