in ,

Miért kell tiltakozni Paks II ellen? Mennyi is az atomerőmű CO2 kibocsájtása? 0!

Le lehet nyugodni, kedves zöldek

Sokan tiltakoznak a műzöldek, és a műzöld pártok az atomerőművek ellen, olyannyira, hogy Németországban a kretén Merkel bezáratta őket, majd “bekapcsolta” a szénerőműveket, mert energiahiány keletkezett, hatalmas energiahiány. GRATULÁLUNK!

Amit most itt leírunk, megalapozottan tesszük, mert a szerkesztőségben villamosmérnök kolléga is van, aki tanult az atomerőművekről is a Kandón.

A németek már befürödtek az atomerőművek bezárásával. Érdekes,  Franciaország ellen egyetlen zöld kretén sem tiltakozik, pedig félszáz atomerőmű működik az országban.

Egyik nagy problémája a kretén műzöldeknek, hogy az emberiség sok CO2-t bocsájt ki, emiatt az emisszió miatt pedig az üvegházhatásnak köszönhetően globális felmelegedésnek lehetünk tanúi a Földön. Ebben még lehet is valami. Azonban elfelejtik az atomerőművek ellen tiltakozó kretén műzöldek, hogy egy atomerőmű CO2 kibocsájtása nulla, azaz 0!

Íme:

Fajlagos széndioxid

Persze megint jönnek majd a kretén zöldek, hogy “akkor szélenergia”, vagy “napelem”!! Egyébként a napelemnek is van némi CO2 kibocsájtása.

Ok, fogadjuk el, hogy a szélerőmű és a napelem kevés CO2-t bocsájt ki. Ám nézzük ezek hatékonyságát!

 

A miheztartás végett: 
Naperőmű élettartama: 15-20 év.
Szélerőmű élettartama: 15-20 év.
Atomerőmű élettartama: 60 év.
Naperőmű által termelt áram ára: 32-36 Ft/kwh.
Szélerőmű által termelt áram ára: 32-36 Ft/kwh.
Atomerőmű: 12-13 Ft/kwh.
Naperőmű kihasználtsága: 15-20%.
Szélerőmű kihasználtsága: 15-25%.
Atomerőmű kihasználtsága: 86-92%.

Tehát, ha kinyírjuk PAKS II-t, és helyettesítjük egyéb módon a pótolandó energiát, BRUTÁLIS ÁRAMÁREMELÉS LEHET MAGYARORSZÁGON! A REZSICSÖKKENTÉSNEK ANNYI!

Összegzés: Amíg a műzöldek, és műpártok nem találják fel a fúziós energiát, addig kussoljanak! Jelenleg összeurópai együttműködéssel kísérleti fúziós erőműveket készítünk a kontinensen, de ezek jelenleg még csak kísérleti erőművek lesznek. Tehát addig is marad az egyetlen biztonságos, CO2 mentes energiatermelési mód, ami nem más mint, az ATOMERŐMŰ! (Egyébként lokális, helyi szinteken bizonyos falvak, kisebb városok ellátása naperőművel és szélerőművel is megoldható. De nem egy egész országé!)

 

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Orbán levele is kellett ahhoz, hogy a Néppárt nemet mondjon Timmermansra

Hivatalos – Nem történt adatvesztés a Hableány ügyében