in ,

Miért is lenne bűn vagy bocsánatkérésre okot adó esemény az ma Magyarországon, ha magyar kisgyermekek meglátogatják a magyar honvédeket munkavégzés közben?

A libsik betámadták az eseményt

Jogvédők cirkusza Zákányban

 

Mert miért is lenne bűn vagy bocsánatkérésre okot adó esemény az ma Magyarországon, ha magyar kisgyermekek meglátogatják a magyar honvédeket munkavégzés közben?

 

Miután a Nyílt Társadalom Alapítvány és magyarországi szóvivője tájékoztató kampányba kezdett a Soros Györgyhöz köthető hazai tevékenységekről, gondoltam, én is hozzájárulok eme nemes cselekedethez egy korábbi eset felidézésével.

Ötszáz évvel ezelőtt még sok minden teljesen egyértelmű volt. Például megérkezett a török a vár alá, elkezdte azt ágyúval lőni, a magyarok pedig tudták, hogy le akarják győzni, meg akarják semmisíteni őket. Ma már sok háborút nem fegyverrel vívnak. Könnyen előfordulhat az is, hogy például törvény alapján létrejött, civilnek látszó, de lobbista szervezet jótékonyságnak, aggódó segítségnek, jogvédelemnek álcázva veszélyezteti a közösségünket és a jövőnket.

A szóban forgó eset 2015 kora őszén történt a magyar–horvát határnál fekvő Zákány településen. A községet kicsivel több mint ezren lakják csendben, békességben, nyugalomban. Ez az idilli állapot borult fel szempillantás alatt, amikor megjelent a főutcán hömpölyögve több ezer idegen ember. A község népe rémült csodálkozással figyelte őket, hiszen nem szokás arrafelé ekkora idegen tömeg vonulása. Szerencsére a magyar katonák és rendőrök a közelben voltak, különösebb esemény nem történt.

Zákány óvodája nincs messze a vasútállomástól, ahonnan ráláttak a gyerekek a katonák és a rendőrök munkájára, majd gondolván egyet, óvónőik vezetésével meglátogatták őket, és vittek nekik ajándékba nemzetiszínű szívecskés és zászlós rajzokat. A katonák örültek az ajándékoknak, és örömmel mutatták meg a kicsiknek a szállító gépjárműveket, a vezetőfülkébe be is ülhettek legnagyobb örömükre. A köztelevízió tudósított az eseményről, mindenki elégedett volt a helyszínen.

A fővárosban azonban nem mindenki nézte jó szemmel a történteket, a Soros György támogatta és a baloldali ellenzék köztársaságielnök-jelöltje, Majtényi László vezette Eötvös Károly Intézet és a szintén hasonló támogatásokban részesülő Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet bepanaszolta az óvoda fenntartóját: mégis mit képzelnek? Jogsértés megállapítására akarták rávenni a fenntartót, illetve vizsgálatot követeltek az ombudsmantól és az oktatási jogok biztosától.

A két feljelentő szervezet szerint az óvoda akciója megsértette a gyerekek és szülők emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát, továbbá szerintük a menekülthelyzet kapcsán a katonák alkalmazásának szükségességét és a militáns megoldásokat népszerűsítette a látogatás az óvodáskorú gyermekeknek. Megjegyzik továbbá, hogy a világ alig néhány országában fordul elő „militáns nevelés” az óvodákban, és ezek rendszerint diktatúrák. Nos, pár másodperc alatt az internetes keresővel, a katona és óvoda szavakat beütve, tucatszámra találunk olyan fotókat, ahol egyenruhás katonák jókedvűen játszanak, beszélgetnek óvodásokkal, ezek a képek pedig olyan rettenetes diktatúrákban készültek, mint az USA, Németország vagy éppen Izrael.

A zákányi szülők meglepődve és értetlenül szemlélték a „jogvédők” akcióját, hiszen semmi kifogásolnivalót nem találtak az óvoda tettében. A történtek hatására azonban Zákány polgármestere még a bocsánatkérést is felajánlotta, amire abszolút semmi oka nem volt, hiszen nem követtek el olyat sem ő, sem az óvodások, ami miatt vezekelnie kellene bármelyiküknek is. Mert miért is lenne bűn vagy bocsánatkérésre okot adó esemény az ma Magyarországon, ha magyar kisgyermekek meglátogatják a magyar honvédeket munkavégzés közben?

A balliberális véleményvilág kiváltotta politikai támadás kapcsán kérdések merülnek fel. Vannak, akik nem szeretnék, hogy a felnövő nemzedék erős és büszke magyar nemzeti öntudattal rendelkezzen? Ha Soros Györgynek akadályokat jelentenek a nemzetek, főleg az erős nemzetek, akkor a nemzeti öntudat erősítését elősegítő tevékenységeket is üldözendőnek tartják, mint amilyen a zákányi látogatás volt?

Ilyen helyzetekben a katonáktól semmilyen megoldást és reakciót nem várhatunk, hiszen egyrészt ez egyáltalán nem feladatuk, másrészt ők nem politizálnak, tehát a politikai támadással nem is tudnak mit kezdeni. A viszontválasz a politikai vezetéstől és a magyar nemzet egységét fontosnak tartó civil társadalomtól kell hogy érkezzen, hiszen közös érdekünk, hogy senki és semmilyen módon ne próbálja meg gyengíteni a már kialakult vagy éppen kialakulóban lévő hazafias, patrióta érzéseket.

Egy amerikai szenátor szerint Soros György a hazafiság ellensége. Ha ez így van, akkor magyarázatot kaphatunk a pénzügyi spekuláns magyar szervezetei által végzett gyalázatos, nemzetellenes tevékenységekre.

A szerző a Magyar Honvédség volt századosa, a Hétköznapi Honvédelem című tévéműsor szerkesztő-műsorvezetője

(Mihályi Attila, magyaridok.hu)

Balog Zoltán: a fiataloknak hiteles példákra van szükségük – Zacher Gábor toxikológust is kitűntették

Nincs stadion kinézete – Rajtol a 152 km-es vasútfejlesztés projektje – A vonat sebessége 160 km / h lesz!