in ,

Mi folyik itt?? Dobrev Klára már a teljes ellenzék miniszterelnök-jelöltjének készül

Dobrev Klára célja nem Brüsszel, hanem az, hogy Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő és pártelnök felesége legyen az összellenzéki miniszterelnök-jelölt

A Médianéző Központ igazgatója szerint a Demokratikus Koalíció (DK) és európai parlamenti (EP) listavezetője, Dobrev Klára célja nem Brüsszel, hanem az, hogy Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő és pártelnök felesége legyen az összellenzéki miniszterelnök-jelölt a 2022-es országgyűlési választásokon.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában úgy fogalmazott: “láttunk már ilyen hullócsillagot a magyar politika egén, Dávid Ibolya volt az”.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára
FORRÁS: MTI/MOHAI BALÁZS

Hozzátette:Gyurcsány Ferenc a legelutasítottabb magyar politikus, nem alkalmas arra, hogy húzónév legyen, ezért merülhetett fel, hogy Dobrev Klára testesítse meg a DK-t.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense a többi között azt emelte ki a műsorban, hogy új formációk jelenhetnek meg az EP-választáson. Gyengülhetnek az erősek és erősödhetnek a gyengék, jöhet például egy “zöldhullám”, és jelentősen gyengülhetnek a szocialisták – mondta.

 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Gyurcsány-párt a napokban jelentette be, hogyDobrev Klára vezeti a politikai tömörülés EP-listáját.

A listára azonban nem tették fel Niedermüller Pétert, aki pedig a bukott kormányfő leghűségesebb embere volt.

Tele van zűrös ügyekkel Dobrev

Már többször írtunk a Demokratikus Koalíció körül kialakult botrányokról, amelyekben szerepelt Dobrev Klára is.

A DK és korábban az MSZP jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba ügyvédet, volt önkormányzati képviselőt és húsz társát például különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel is vádolják.

 

Február 4-én vádat emeltek Czeglédy Csaba és húsz társa ellen a Csongrád Megyei Főügyészségen. A felételezett bűntársak közül kilencen már vallomást is tettek.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc
FORRÁS: MTI/KELEMEN ZOLTÁN GERGELY

A szocialista ügyvéd és cégének, a Humán Operátor Zrt.-nek néhány alkalmazottja, illetve olyan strómanok állnak majd bíróság elé, akik a vád szerintrészt vettek 6,2 milliárd forintnyi adót elcsaló bűnszervezet építésében és működtetésében.

Korábban kiderült az is, hogy Gyurcsány Ferenc cége,a Dobrev Klára által vezetett Altus kölcsönöket adott Czeglédy Csabának.Ez ügyben Dobrevet az ügyészség is kihallgatta.

Az is elképzelhető, hogy Dobrev Klára azért akar EP-képviselő lenni, mert így mentelmi jogot kaphat.A Czeglédy-botrányban játszott szerepét ugyanis – hitelt érdemlően – mind a mai napig nem tisztázta.

 

(forrás:www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Diktálni akarnak külföldről a magyaroknak – A pofátlan Manfred Weber szeretné meghatározni a magyar kormány kommunikációját

Hoppá! – Az UPS úgy döntött, többé nem szállít ki csomagokat Svédország egyik no-go zónájába