in ,

Mi csak egy kávét kérünk – Egyre elkeseredettebb a háború a baloldalon: Márki-Zay és Jakab Péter egymást szidja

Ahogy az várható volt, a baloldal történelmi mértékű veresége után senki sem vállalja a felelősséget

Ahogy az várható volt, a baloldal történelmi mértékű veresége után senki sem vállalja a felelősséget és mond le, mindenki a másikra mutogat. A baloldali belháború egyik legjellemzőbb eleme Jakab Péter és Márki-Zay Péter konfliktusa, mindketten a másikat okolják a bukásért. Az Origo megkérdezte a Jobbikot és Márki-Zay Pétert is, de cikkünk megjelenéséig egyik fél sem reagált.

 

 

 

Hétfő késő délután Márki-Zay Péter Gyulás Márton radikális baloldali aktivista internetes adásának volt a vendége.MÁRKI-ZAY A VERESÉG OKAIRÓL BESZÉLVE AZT MONDTA, HOGY 2018-HOZ VISZONYÍTVA A JOBBIK ELVESZÍTETTE A SZAVAZÓINAK KÉTHARMADÁT ÉS FŐLEG EZÉRT BUKOTT MEG A BALOLDAL.

 

 

Ezt követően azt állította, hogyA HAGYOMÁNYOS ÉRTELEMBEN VETT BALOLDALI SZAVAZÓK ELMENTEK VOKSOLNI, DE A A JOBBIKOSOKNAK CSUPÁN EGYHARMADUK, A TÖBBIEKET NEM TUDTÁK MEGSZÓLÍTANI.

 

 

A bukott jelölt kommunikációjában visszatérő eleme volt a Jobbik hibáztatása, Márki-Zay ugyanis a műsor további részében még egyszer kijelentette, hogyA JOBBIK A HIBÁS, AZ, HOGY A PÁRT ELVESZÍTETTE A SZAVAZÓIT MÁR A BALOLDALI ELŐVÁLASZTÁSON LÁTSZOTT, Ő SZEMÉLY SZERINT AZT VÁRTA, HOGY „JAKAB PÉTERRE SOKKAL-SOKKAL TÖBB SZAVAZAT ÉRKEZIK”.Márki-Zay szerint Jakab közönségének nagy része DK-s szavazó, akik az előválasztáson nem a Jobbik-elnököt támogatták, hanem Gyurcsánynét.
A Jobbik sajnos jelentős részét a régi szavazóbázisának elveszítette– zárta monológját a bukott miniszterelnök-jelölt.

Jakab Péter Márki-Zay-t hibáztatja

Ahogy arról az Origo beszámolt, hétfő este Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége. A Jobbik-elnök azt állította, hogy

AMIKOR Ő A KAMPÁNY ALATT JÁRTA AZ ORSZÁGOT, NEKI NEM A FIDESZ TETTEIT KELLETT MAGYARÁZNIA, HANEM MÁRKI-ZAY SZAVAIT, MONDATAIT.

 

Jakab véleménye szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált. Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét,ebből nekem most már elég volt – jelentette ki.

Mi szavazókat hoztunk a bizonytalanok táborából. Egy évvel ezelőtt 250 ezer új jobbikos szavazatot tudtunk becsatornázni, Márki-Zay Péter elvesztette őket. Belerúgott a jobbikos szavazókba és a DK-s szavazókba az előválasztás után– mondta Jakab, aki szerint a választó nem úgy működik, hogy ő ráparancsol, hogy szavazzanak az összefogásra. Márki-Zay Péternek a hat párt szavazótáborát kellett volna együtt tartania – vélte.

Az Origo a Jakab-Márki-Zay baloldali belháború kapcsán megkereste a Jobbik sajtóosztályát, illetve a bukott miniszterelnök-jelöltet is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a véleményük a másik kijelentéseiről.

Cikkünk megjelenéséig egyik fél sem reagált a megkeresésünkre, amennyiben ez változik, akkor leközöljük a válaszokat.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Juhuuu: ők azok a baloldali képviselők, akik búcsúznak a parlamenttől

      Tordai Bence: egyszerűen szembejött a történelem – Igen, Bence, szembe!