in ,

Mészáros Lőrinc több százmilliós adományaival megmentette Zente életét!

Karácsonyi meglepetés Zentétől: egyedül áll, kapaszkodik és lép az SMA-s kisfiú

Zente anyukája videón mutatta meg, ahogy kisfia egyedül, a járássegítő nélkül segíti magát előre.

zente-sma1-all-lepeget.jpg

Zente anyukája rendszeresen megosztja Facebook-oldalukon az SMA-s kisfiú fejlődését. Már néhány hete, amikor a karácsonyi fotókat osztotta meg, is jelezte, hogy karácsonyra egy nagy meglepetést tartogat.

Nemrég pedig meg is érkezett a meglepetés, amit az SMA-s kisfiú anyukája ígért: egy megható poszt és egy videó, amin Zente egyedül áll és lépeget.

“Azt hiszem mára mindenki elfáradt. Mi is, de valahogy ez egy jól eső fáradtság.

Az utóbbi hetek számunkra elég szerencsétlenül alakultak, ahogy mondani szokás “csőstül jött a baj”. Szerencsére semmi végzetes, de azért a bosszúság az bosszúság. A karácsonyi “hajtás” a vírus miatt kicsit rendhagyóra sikerült, pont ilyen lesz a következő három nap is. Itthon leszünk hárman, nagy dolgokat félre téve egész nap játszunk és mesét olvasunk majd.

Szinte jobban várom, mint Zente!

Ez a harmadik közös karácsonyunk, de a legizgalmasabb is. Idén már elég okos volt, hogy megértse mit ünneplünk és az adventi várakozás időszaka is hamisítatlanul telt. Egész nap karácsonyi dalokat énekelt, és lelkesen segített a kézzel készült ajándékok vagy akár a mézeskalács megalkotásában.

Az pedig, hogy idén is meglepett minket valami csodálatos újdonsággal, minden évben titkon remélt vágyam.

Az első karácsonyon, majdnem 10 hónapos korában képes volt ülve maradni kB. fél percig, tavaly a második karácsonyon közel 22 hónaposan ülésből ha előre bukott képes lett ismét felülni, idén pedig a videón látható csodát hozta!

Fél éve azért küzdött, hogy sikerüljön állni, most pedig ez a kisfiú, akinek nem csak a lába, hanem minden egyes izma egyformán gyenge, áll, saját lábán, segítség nélkül, és lépegetni próbál. A gyönge kis kezeivel egyedül segíti magát előre! Nincs már ott a járássegítő biztonsága aminek neki lehet dőlni ha elfárad.

Megmutatom az első próbálkozást. Szavakkal nem leírható mit is éreztem azokban a percekben, ezért ha ennek az érzésnek csak egy töredékét sikerül most átadnom Neked már az is csodás!

Nyugalmas, szeretetteljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!”

– fogalmazott posztjában Zente édesanyja.

 

(szeretlekmagyarorszag.hu)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Ilyenkor hol van a baloldal? Már megint Mészáros Lőrinc adományozott – A Mészáros Csoport adománya révén ingyen igénybe vehetővé vált az SMA-s gyerekek fejlődését segítő orvosi eszköz

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Képmutatás – A milliárdos Gyurcsány 2500 forintból főz karácsonyi menüt a lopott villájában

Teljes kreténség Pomázon is – Pomáz ellenzéki polgármestere tiltakozásul le akarta kapcsolni a közvilágítást, aztán rájött: nincs mit lekapcsolni