in ,

Mesterházy még bízik az összefogásban, de a Jobbikból nem kér – Mi lesz így Heller vágyálmával?

A szocialisták egykori elnöke még hisz abban, hogy létrejöhet egy szélesebb körű ellenzéki összefogás, ebben azonban nincs hely a Jobbik számára.

Mesterházy még bízik az összefogásban, de a Jobbikból nem kér

A szocialisták egykori elnöke még hisz abban, hogy létrejöhet egy szélesebb körű ellenzéki összefogás, ebben azonban nincs hely a Jobbik számára.

Mesterházy Attila a PestiSrácok.hu-nak arról beszélt, hogy minderre nagyjából két-három hét maradt, mivel február 15-e után vélhetően már aláírásokat kell gyűjtenie a pártoknak, valamint hivatalos formában is le kell adniuk a saját listájukat, így nem mindegy, hogy valaki csak egy önálló listát vagy egy közös listát ad le.

Az egyre reménytelenebb helyzet ellenére Mesterházy azért elmondta a kötelezőt: nemcsak az összefogásban, hanem a kormányváltásban is bízik.

Mesterházy Attila

Hogy mekkora is a baj, azt jól jelzi, hogy a szocialisták „szellemi” holdudvara „Válasszunk!2018” néven egy szerveződést is gründolt Balázs Péter vezérletével, melynek fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az ellenzéki pártokat – mindezt pár hónappal a választások előtt.

Mesterházy reméli, hogy Balázsék képesek lesznek meggyőzni mind az LMP-t, mind az éppen darabjaira hulló Momentumot. Az MSZP volt elnöke szerint ugyanakkor nem szabad túlságosan tágan értelmezni az összefogást:

Én a demokratikus ellenzéki pártokról beszéltem, a Jobbikot nem tartom demokratikus pártnak.”

(Bertha László, 888.hu)

Apáti Bence – Konrád György szerint Orbán Ceausescu sorsára fog jutni

Bayer Zsolt – Csőcselék (és) értelmiség