in ,

Merkel elméletben már megbukott – Jöjjön a gyakorlat!

ennyi volt, Mutti?

Viszlát Merkel? A németek többsége már nem akarja Merkelt kancellárnak

 

Nem áll jól Frau Európa, azaz Merkel asszony politikai szénája Németországban. A legújabb felmérések szerint a német szavazóknak kezd elegük lenni abból, hogy hónapokkal a választások után sem sikerült eddig kormányt alakítaniuk Németország vezetőinek. Pedig a német választók mellett az Európai Egyesült Államok létrehozását tervező brüsszeliták is nagyon várják már Merkel megerősítését a kancellári székben.

A Civey közvélemény-kutató cég által elvégzett legfrissebb közvélemény-kutatás – amelyet a Europe Elects tett közzé a Facebook-oldalán – azt állítja, hogy a német szavazók 50 százaléka már nem támogatja, hogy Angela Merkel továbbra is német kancellár maradjon.

A Civey felmérése szerint a németeknek már csak  47 százaléka mondja azt, hogy továbbra is Merkel maradjon a kancellár, miközben a bizonytalanok számaránya csupán három százalék.

Ha az eddigi csigalassúsággal folytatódnak a német koalíciós tárgyalások, akkor Merkelnek a támogatottsága tavaszra már 40 százalék alá süllyedhet.

Ebben az esetben viszont már alighanem nem marad más hátra Frau Európa számára, mint az előrehozott választások kihirdetése Németországban.

(Vincze Attila Viktor, 888.hu)

Maga Soros mondja – Soros: a Brexit szavazás eredményét és kimenetelét meg kell változtatni, vagy az EU-nak vége

Elmondunk egy fontos titkot a fix traffipaxokról