in ,

Menekülnek az emberek a fővárosból, megbukott Kamu Geri álzöld stratégiája

Zöld és élhető Budapestet ígért Kamu Genya a kampánya során

Zöld és élhető Budapestet ígért Karácsony a kampánya során – ezzel szemben a valóság az, hogy fővárosi parkok helyett gazos méhlegelők és ingatlanfejlesztés valósul meg, az utakon pedig környezetszennyező gigadugók alakultak ki, ráadásul a Budapesti Nagyerdőből sem lett semmi. Tavaly a fővárosból nyolcvannégyezer lakos költözött ki, egy józsefvárosi felmérés szerint pedig a kerület fele, ha tehetné, elköltözne a Pikó András által vezetett városrészből – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. 

Drámai számok látszanak a statisztikai hivatal migrációs jelentéséből.

Budapestről tavaly több mint 84 ezer ember költözött el, a fővárosba máshonnan beköltözőkkel együtt is 16 ezerrel csökkent a város lakossága. Ez olyan, mintha Soroksár, Budapest XXIII. kerülete lakosságának hetven százaléka tűnt volna el a városból

– írta közösségi oldalán Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. Karácsony Gergely bizalmi embere elmondta: a kiköltözők közel fele, 38 ezer fő nem ment messzire, Pest megyében talált új otthont. Hiába ígért Karácsony Gergely élhető zöld fővárost, az elmúlt két évben romlott az életminőség Budapesten, és ezt a lakosok is megelégelhették. A főpolgármester a ciklus fele alatt semmilyen jelentős eredményt nem tudott felmutatni, ám a lakosok komfortérzete csökkent.

HAJLÉKTALANOK, KOSZOS UTCÁK, MÉTERES GAZ, ROVARHOTEL, DARÁZSGARÁZS

Hajléktalanok, elhanyagolt közterek, koszos utcák, a hulladékgyűjtő kukák harmadát leszerelték, és egy teljes ciklusra kihúzták a tervezett útfelújítások nagy részét. Helyette körúti kerékpársávokat festettek fel, amellyel gigadugót okoztak a nagykörúton. A főkertész javaslatára Karácsonyék méhlegelőket telepítettek a forgalmas utak mellé. A fűkaszálás emiatt elmaradt, a fővárosiak pedig rendezett virágkazetták helyett méteres gaztengerrel szembesültek. Érdemes megjegyezni: a főváros mindezt sikeres projektnek értékelte, mi több, a Főkert védjegyével magkeveréket szeretnének piacra dobni. Emellett rovarhoteleket és darázsgarázsokat hoztak létre, hogy a rovarok „jól érezzék magukat” a fővárosban. A kampányígéretekkel szemben az Óbudán található Mocsárosdűlő felét ingatlanbefektetőknek játszanák át a lakók tiltakozása ellenére. Az óbudai Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett a hatalmas érintetlen zöldterület megmentésére.

ELMARAD A PARKOSÍTÁS

Újpesten a főváros értékesíti a bezárt uszoda telkét, holott a kampányban a baloldal még parképítéssel kampányolt. Korábban Újpest önkormányzata a Fidesz képviselőcsoportjának kezdeményezésére úgy határozott: felkéri Déri Tibor polgármestert, kezdeményezze a fővárosnál, hogy azon a területen egy parkot létesítsen. Korábban a képviselők határoztak arról, hogy Déri Tibor momentumos polgármester tárgyalásokat kezd a Fővárosi Önkormányzat vezetésével az újpesti uszoda területének esetleges önkormányzati tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé is marad, Budapest úgy alakítsa át, hogy az közfeladatokat szolgáljon, és ott egy zöldparkot lehessen kialakítani. Ez ügyben már el is kezdődtek az egyeztetések Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonnyal, ám úgy tűnik, a főváros mégis „dobra veri” az értékes ingatlant.

PIKÓÉK ELÜLDÖZIK AZ EMBEREKET

A VIII. kerületi önkormányzat által megrendelt felmérés szerint Józsefvárosból is menekülnének a lakók, pedig ez a kerület volt a korábbi években a legdinamikusabban fejlődő, az elmúlt két évben pedig a leggyorsabban és leglátványosabban leépülő városrész. A Pikó András balliberális polgármester által előidézett állapotokat a lakók is megelégelték. A TÁRKI kutatásából kiderült: a válaszolók tízes skálán közepesnél rosszabbra, 4,98-ra értékelték Pikó András és csapata eddigi munkáját. A válaszadók csaknem fele – 48 százalék – gondolkodik azon, hogy elköltözne.

Amikor nagyjából 11 éve elkezdtük a munkát Józsefvárosban, tízből hét ember elköltözött volna innen

– írta közösségi oldalán Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere.

2019-re ez az arány megfordult, és sokan szívesen választották otthonuknak a városrészt. Két év telt el azóta, és köszönhetően Karácsony Gergely és a helyi baloldal rombolásának, megint menekülnének innen az emberek. De nem is csoda, amikor koszban úszó utcák, romló közbiztonság, hajléktalan- és drogtanya, közlekedési káosz jellemzi a kerületet

– tette hozzá a Fővárosi Kormányhivatal vezetője.

A kiköltözés önmagában nem jelentene gondot, de az agglomeráció hízása sajátos folyamat: a kiköltözők túlnyomó többsége továbbra is Budapestre jár dolgozni, tanulni, a főváros szolgáltatásait veszik igénybe, hiszen az agglomerációs települések nincsenek felkészülve ekkora roham kiszolgálására

– írta Balogh Samu, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Budapestre irányuló ingázás egyre több szmogot és torlódást jelent a Budapesten élőknek, miközben az ingázók is egyre nehezebben közlekednek nap mint nap.

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Egy Békemeneten résztvevő rendkívüli üzenete Maki Zajnak – „Cézárom, igazad van. Miért is nem gyalog mentünk a Békemenetre?”

Feri és Feriné Szardíniára mentek luxusnyaralni – A Smaragd parti szállodák ára egy éjszakára 4 ezer dollárba is kerülhet – Vadait nem vitték?