in ,

Mély „gyász” – Várhatóan megszűnik az Együtt – A gyászban mindannyian osztozunk. Ja ,nem!

Szabó Szabolcs jelentette be az ATV Start című műsorban, hogy várhatóan megszűnik az Együtt

Várhatóan megszűnik az Együtt

 

Szabó Szabolcs jelentette be az ATV Start című műsorban, hogy várhatóan megszűnik az Együtt. Az atv.hu-nak Juhász Péter azt mondta, nem érdemes fenntartani a jogi entitást. Majd hozzátette: jövő héten fizetik vissza azt az összeget, amelyet kampánytámogatásra kaptak.

A választásokat követően az egyik legnagyobb veszteség az Együttet érte. Nem csak vezetői mondtak le, de mivel a párt nem érte el az egy százalékot, kénytelenek visszafizetni a kampánytámogatást, sőt, állami támogatást sem kap így a párt. Juhász Péter, arra a kérdésre, hogy megszűnhet-e a párt, azt mondta:

Másfél-két hónapja ezt mondjuk, miután a választási eredmény világossá vált, vagyis inkább a tartozás összege. A pártot, mint jogi formát, nem valószínű, hogy érdemes fenntartani. Az elnökség javaslata az lesz, hogy a pártot, mint jogi entitást számolják fel, a közösség meg eldönti majd, hogy mint közösség, funkcionál-e tovább más formában. Erre a küldöttgyűlésre még a nyáron sor kerül.

-Fejtette ki Juhász.

Azt is elmondta a politikus, hogy jelenleg 143 millió forintnál tart a párt, miután egy százalék elérése híján vissza kell fizetni a felvett kampánytámogatást. Hozzátette: az elnökség tagjai tegnap beszélték, hogy bármi van, ezt az összeget a jövő héten befizetik, vagyis a teljes összeget. A maradék pénzt az elnökség öt tagja maga teremti elő, van, akinek megtakarításból, van, akinek baráti kölcsönből sikerül ez. A NAV tartozást akarják elkerülni, ezért vesznek fel inkább baráti kölcsönöket. Mint mondta, csaknem 153 milliót kell visszafizetniük, plusz erre még jönnek kamatok is, a végső összeg tehát nem pontosan ismert.

Az, amit mi kínáltunk, arra nem volt kereslet, és ezt a felelősséget el kell vállalni.

– ezt már Szigetvári Viktor, a párt akkori miniszterelnök-jelöltje mondta el a választásokat követő napon az ATV Startban, ahol arról is beszélt, hogy befejezi a politizálást, és visszatér a civil pályára.

Szabó Szabolcs azt mondta a Startban, hogy mivel a választáson az egy százalékot sem érték el, így állami támogatást sem kapnak, vagyis teljes mértékben ellehetetlenült a párt. A független országgyűlési képviselő, aki azóta az LMP frakciót erősíti, azt is hozzátette, hogy nagyjából összejött az a 150 millió forint, amit a párt volt elnökségi tagjainak kell visszafizetniük, illetve azt, hogy több mint 11 ezren utaltak pénzt a pártnak, átlagosan ötezer forintot.

Forrás:atv.hu, Vezető kép: Horvát Péter Gyula/PS

(forrás:pestisracok.hu)

Késeléses támadás történt egy német vonaton

Újabb „szörnyű” tragédia – Szent-Iványi István otthagyta a Liberálisokat