in , ,

Megszólalt a labanc – Kurz is a kötelező kvóta ellen szólalt fel Brüsszelben

Az Európai Uniónak a „kötelező szolidaritás” koncepcióját kellene alkalmaznia

Kurz is a kötelező kvóta ellen szólalt fel Brüsszelben

 

Az Európai Uniónak a „kötelező szolidaritás” koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus – emelte ki bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak, például anyagilag hozzájárulhatnának a külső határok védelméhez.

A brüsszeli hírportál szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök „szokatlanul csendes volt az ülésen”, ezen a ponton közbeszólt, és támogatásáról biztosította, „a legjobb javaslatnak” nevezte a Kurz által elmondottakat.

Angela Merkel német kancellár azonban arról beszélt, hogy nem kíván elmozdulni „a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé”, és több más uniós vezető is hasonló véleményének adott hangot – közölte az illetékes az MTI beszámolója szerint.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Patkány Momentumos polgármester: nem fontos megemlékezni 1956-ról

Putyin rendet tesz Ukrajnában??? – Kemény üzenetet küldött Putyin az ukrán elnöknek