in ,

Megrendítő üzenet egy magyar állampolgártól: „Te, aki belefáradtál a vírushisztibe!”

28 éves vagyok. Nincs semmilyen krónikus betegségem. Fiatal, egészséges szervezet. És másfél hete szenvedek a koronavírustól ki tudja, meddig még.

28 éves vagyok. Nincs semmilyen krónikus betegségem. Fiatal, egészséges szervezet. És másfél hete szenvedek a koronavírustól ki tudja, meddig még.

„Kedves ismerőseim, kedves mindenki!

Szombaton (09.12.) pozitív ➕ lett a koronavírus PCR tesztem eredménye.

Sajnálatos módon nem tünetmentesen, hanem elég erőteljes és hullámzó intenzitású tünetekkel jelentkezett nálam a COVID-19 betegség. Most azért írnék minderről, mert tudom hogy mostanra már sokan belefáradtak ebbe az egész koronavírus őrületbe, és sokan túlzónak vagy fölöslegesnek érzik az ezzel kapcsolatos intézkedéseket.

Sokan azt gondolják, hogy olyan mint az influenza vírus, 1 hét alatt kifekszi magából az ember és minden rendben lesz. Én is ezt hittem / reméltem, sajnos nem így alakult. A kezdeti rosszullét fokozódott (láz, végtagfájdalom, fejfájás, gyengeség, mérhetetlen fáradékonyság), majd mikor átmenetileg 2 napig jobban éreztem magam és reméltem hogy minden rendben lesz már, akkor jött egy hirtelen és tartós rosszullét (megszédülés, remegés, tüdőfájdalom) ami miatt a mentőket is ki kellett hívni. Soha eddig nem vitt el mentő, soha eddig nem voltam kórházban fekvő betegként…

Mind a mentősök, mind a kórházi dolgozók (Tatabánya, Szent Borbála Kórház, Sürgősségi Osztály, koronavírusos betegek számára elkülönített részlege) a körülményekhez képest és a jelenlegi tudás ismeretében végezték munkájukat, amiért hálás vagyok. Sok mindent megvizsgáltak rajtam (vérnyomás, vércukor, EKG, vénás és artériás vérvizsgálat, tüdő röntgen, és infúziót is kaptam) mindezt a nem túl kellemes »szkafanderes« öltözékükben. Szerencsére minden eredményem jó volt, így pár óra után hazaengedtek. Csak sajnos nem igazán tudták megmondani hogy mitől lehettem rosszul.

A következő néhány nap ennek függvényében eléggé szenvedéssel telt, fájdalmaim előjöttek majd elmúltak aztán ismét előjöttek, aludni is alig tudtam. Próbáltam mindenféle módon enyhíteni a tüneteimet, több kevesebb sikerrel (fontos tudni hogy ugyebár koronavírus ellen nincs kimondott gyógyszer, csak tüneti kezelést tudunk alkalmazni).

Ma végre úgy keltem, hogy jobban érzem magam (nem 100%-osan, de legalább jobban az előző napokhoz képest) és remélem hogy ez már csak így marad.

28 éves vagyok. NINCS semmilyen krónikus betegségem. Fiatal, egészséges szervezet. És másfél hete szenvedek a koronavírustól ki tudja meddig még. Ez számomra nem olyan mint az influenza vírus! És hangsúlyoznám, hogy semmi garancia nincs arra, hogy TE neked aki belefáradtál ebbe a »vírushisztibe«, majd jobb lesz.

Nem kell hinned abban, hogy járvány van (szerintem ez amúgy is részlet kérdés), de TE sem akarhatod hogy te magad vagy valamely szeretted megszenvedjen vele! Vagy valami rosszabb történjen…

Én magam nem tudom hol szedhettem össze a vírust, nem jártam külföldön és nem voltam a közelmúltban nagyszabású rendezvényen sem. Csupán dolgozni jártam (tömegközlekedéssel) és boltba. Ahol TE aki belefáradtál a »vírushisztibe« sokszor nem tartod be a megfelelő maszkhasználat szabályait. És bár én mindig rendesen hordtam a maszkot, könnyen lehet hogy egy maszkhasználat szabályait be nem tartó egyén mint hordozó átpasszolta nekem a vírust, melyet igazán megtarthatott volna magának.

Sosem fog ez kiderülni, nem is számít már igazán. Csak azt szeretném illusztrálni a saját esetemmel, hogy sosem tudhatod mit hozhat ki belőled egy újszerű vírus, amihez hasonlóval nem találkozott még a szervezeted.

Remélem lesz aki elgondolkodik ezen, ha már egy ember komolyabban veszi ezután a maszkhasználatot és a kézmosás fontosságát, én már annak is örülni fogok.

Vigyázzon mindenki magára, ne játszatok a tűzzel!”

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Önök látták már az egyetemfoglalók vezéralakját? Nem? Most megmutatjuk! :)

A helyzet fokozódik! Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház sátorrendszerét