in

Megnéztük a Balatonról szóló mozit – És leesett az állunk – Vad Balaton kritika

az állunkat azóta is keressük

Felkerekedtünk hát és a teljes szerkesztőség kollektíven megindult a Corvin moziba.
Amikor áthaladtunk a multi kulti Corvin Plázán, a fura, idegen embertömegen, alig vártuk, hogy a másik végébe érve végre beüljünk a hűtött mozitertem foteljébe és a természethez közelebb kerüljünk a Vad Balatonnal…

A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a Vad Balaton április 19 óta látható a hazai mozikban.

Megérte a több éves forgatás, mert olyan látvány orgia tárult a szemünk elé, hogy magunk se hittük el, milyen ezerarcú a mi 5 ezer éves Balatonunk.

A drónfelvételeknek köszönhetően szabályosan az állunkat kerestük a látványtól, rendszeres Balaton látogatók vagyunk, de most egy olyan új világ tárult elénk a film alkotóinak köszönhetően, amitől teljesen ámulatba estünk.

Az elejétől a végéig lekötött minket a Vad Balaton.
A tó teljes története, állatvilága, az évszakok által teremtett pazar balatoni látvány teljes pompájában megvillantotta magát, mindezt olyan hibátalan rendezésben, amit sosem fogunk elfelejteni.

A film végén be kell valljuk kicsit bepárásodott a szemünk, mert egy olyan csodálatos világot mutattak be a filmészítők, amire méltán lehetünk büszkék, és ráadásul: a mienk!
Vigyázzunk hát rá!

 

Értékelésünk:
10/10

mindenszo.hu

 

Orbán Viktor: Végigvisszük az alkotmánymódosítást!

Jó hír a magyaroknak – Lemondott a Momentum elnöksége – A csicskapárt is megy a levesbe?