in ,

Megint pofára esik a baloldal – A CDU elhalasztaná Deutsch Tamás kizárását a Néppárt frakciójából

Berlin attól tart, hogy egy újabb nyílt konfliktus a Fidesszel megakaszthatja az uniós mentőcsomag ratifikációját.

Az Euronews információi szerint az Európai Néppárt CDU delegációja a Deutsch Tamás kizárásáról szóló bizalmi szavazás elhalasztását kérheti szerdán. Eredetileg a szerda esti frakcióülésén döntöttek volna Deutsch tagságáról, aki kedden ismételten bocsánatot kért a kizárás okaként felhozott, Magyar Nemzetnek még novemberben tett „gestapozós” kijelentéseiért. Berlin attól tart, hogy egy újabb nyílt konfliktus miatt elakadhat Budapesten az uniós mentőcsomag ratifikációja – írja az Euronews.

„Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban, majd az ATV adásában is Deutsch Tamás Manfred Weber azon kijelentése kapcsán, miszerint akinek nincs takargatnivalója, annak nem kell tartani a jogállamisági eljárástól.

A 23 EP-képviselőből álló CDU delegáció kedden reggel ülésezett, és az Euronews szerint a német CDU-delegáció „nem sietne a szavazással Deutsch ügyében, inkább elhalasztanák azt”. A szerdán délután hatkor kezdődő néppárti frakcióülésen lesz vita Deutsch ügyében, ám szavazásra nem biztos, hogy sor kerül. Ezt megelőzően a néppárti küldöttségek vezetői szűk körben is találkoznak.

„Nem kell azonnal, az érzelmekre alapozva dönteni” – idézi az Euronews Daniel Casparyt, a német néppárti képviselőcsoport vezetőjét, aki kedd reggeli nyilatkozott a Süddeutsche Zeitungnak. „Én annak vagyok a híve, hogy mindent vitassunk meg. Azonban nem kell azonnal, az érzelmekre alapozva döntést hozni. További megbeszélésekre kellene kihasználni az újévi időszakot” – mondta Daniel Caspary. A frakcióvezető az újságnak leszögezte, bízik abban, hogy Deutsch Tamás őszintén bocsánatot kér majd. Deutsch Tamás azóta másodszor is bocsánatot kért a Néppárttól és visszavonta állításait – emlékeztet az Euronews.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Ukrajna felszólítást kapott: Ukrajna haladéktalanul hagyjon fel a kárpátaljai magyarság elleni akciókkal

      Megérte rá szavazni? Jogsértő a Budavári Önkormányzat költségvetése