in ,

Megint nincs sajtószabadság – Nincs veszélyben a sajtószabadság: az amerikai nagykövetség ügyvivője összeszámolhatná a kormánykritikus médiumokat!

De uncsi ez már

Az amerikai ideiglenes ügyvivő félelmei a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban teljesen alaptalanok – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Menczer Tamás kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár közleményében hangsúlyozta, ha ügyvivő maga mellé ültet egy tolmácsot, és átlapozza a napilapokat, megnézi az internetes hírportálokat és a híradókat, láthatja, hogy számtalan kormánykritikus hír jelenik meg naponta.

Ha az ügyvivő összeszámolja, hogy hány kormánykritikus napilap, hetilap, hírportál és televízió-csatorna van Magyarországon, akkor megbizonyosodhat arról, hogy a sajtószabadságot és a kiegyensúlyozottságot semmilyen veszély nem fenyegeti.

Néhány hete az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége üdvözölte az ukrán oktatási törvény módosítását, annak ellenére, hogy az hihetetlen mértékben csökkenti a kisebbségek jogait. A kijevi és a budapesti amerikai diplomaták esetében is azt kell gondolnunk, hogy tájékozatlanok azzal kapcsolatban, amiről beszélnek – áll a közleményben.

David Kostelancik a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője a Magyar Újságírók Országos Szövetségének rendezvényén aggodalmának adott hangot a magyar sajtószabadság kapcsán. Az Index tudósítása szerint többek közt azt mondta, hogy a kormány nyomásgyakorlása miatt egyre csökken a független médiatermékek száma, a kormány kézi vezérléssel irányítja a felvásárolt médiumokat, ráadásul szerinte a helyzet egyre romlik.

PS/Index

Vezető kép: Orientpress

(pestisracok.hu)

Még egy libsi hisztérika – Hiába fantáziálja a 444-es Halász Júlia, a rendőrség nem mismásolta el az ügyében indult nyomozást

Megint jönnek a hivatásos rettegők – Félelemről és az ötvenes évek hangulatáról delirált egy libsi bíró a 444-nek