in

Megint magyar érem! – Ezüstérmet nyert a magyar válogatott a férfi kardozók budapesti világkupa-versenyén

Magyar ezüst Budapesten

Ezüstérmet nyert a magyar válogatott a férfi kardozók budapesti világkupa-versenyén.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba, archív

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású hazai együttes a 32-es tábla első fordulójában még nem vívott, a 16 között pedig magabiztosan lépett túl a kanadaiakon.

A következő feladat már sokkal nehezebbnek ígérkezett és az is lett. A negyeddöntőben hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a hetedik pár után viszont az oroszok kedvező helyzetben érezhették magukat, mert addigra öttusnyi előnyt alakítottak ki. Szatmári azonban ezután 9-5-re verte Venjamin Resetnyikovot, Szilágyi pedig 6-1-re Kamil Ibragimovot.

Az elődöntő még szorosabban alakult. Eleinte a magyaroknál volt az előny, azután az olaszoknál, akik a hetedik párt követően két tussal vezettek. Szatmári ebből egyet dolgozott le 6-5-tel Enrico Berrével szemben, majd Szilágyi 6-3-ra verte Luca Curatolit.

Az aranyéremért a magyarok az elmúlt két évben világbajnok dél-koreaiakkal vívtak. Az ázsiaiak a negyedik pártól kezdve vezettek, és egy darabig magabiztosan őrizték előnyüket, mert a magyarok a soron következő két asszójukat egy-egy találattal elvesztették. Aztán a Decsi helyére beállt Gémesi döntetlent vívott Gu Bon Gillel, majd Szatmári 7-5-re verte Kim Jun Hót, a dél-koreaiak azonban még így is három tussal vezettek. Utolsóként Szilágyi próbálkozott ledolgozni a hátrányt Oh Szang Ukkal szemben, de csak egyszer-egyszer csillant fel a remény, azután mindig a dél-koreai ért el találatot, így egyre kevesebb esély volt a fordításra. Végül a dél-koreaiak 45-41-gyel érdemelték ki az aranyérmet.

“Az egyéni versenyben és a csapatban is hullámzó teljesítményt nyújtottam, de szerencsére az oroszok és az olaszok ellen, amikor kellett, ment a vívás. Ezt az állapotot kell stabilizálni” – értékelt a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki legjobb magyarként tizedik lett a szombaton véget ért Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni világkupán. – “Azt éreztem a döntő alatt, hogy nüánszokon múlik a végeredmény. Nagyon kellett ez az érem a csapatnak, az itteni teljesítmény kellő magabiztosságot ad majd nekünk a kvalifikációs időszakra” – tette hozzá.

Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője örült annak, hogy a dél-koreiakkal vívták a magyarok a döntőt.

“Nagyon nehéz ellenfél, a dél-koreaiak másfél éve uralják a férfi kard csapatversenyeket, jó volt ez a mérkőzés arra, hogy felmérjük, hol tartunk – mondta. – Igazi csapatként vívtak a fiúk, és éppen az volt a cél, hogy kvalifikáció megkezdése előtt elérjük ezt az állapotot.”

A bronzérmet az olaszok harcolták ki.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában rendezett Zarándi Csaba világkupán 29 csapat indult.
Eredmények:

a 16 között:
Magyarország-Kanada 45-30

a negyeddöntőben:
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-44
Németország-Irán 45-26
Magyarország-Oroszország 45-41
Olaszország-Egyesült Államok 45-37

az elődöntőben:
Magyarország-Olaszország 45-43
Koreai Köztársaság-Németország 45-44

a 3. helyért:
Olaszország-Németország 45-29

a döntőben:
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-41

A végeredmény: 1. Koreai Köztársaság (Gu Bon Gil, Ha Han Szol, Kim Jun Ho, Oh Szang Uk), 2. Magyarország (Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Bence), 3. Olaszország (Enrico Berre, Dario Cavaliere, Luca Curatoli, Luigi Samele)

(demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ismét magyar arany! – Hosszú Katinka két aranyérmet nyert Marseille-ben

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: „Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett!”