in ,

Megint kettős mérce! Elmaradhat Európában egy csomó választás, de az EU mégis Magyarország miatt aggódik!

Néhány érdekes hírecske

A fél világ liberális sajtója azon aggódik, hogy mit csinál Orbán Viktor a demokráciával Magyarországon. Érdekes, senki sem nyivákol Svájc, Olaszország, Spanyolország, Románia, és a többi ország miatt, pedig számos helyen még a választások is elmaradhatnak! Az pedig ugye  maga a demokrácia halála, igaz?
Nézzük sorban az országokat a portfolio.hu , és az origo.hu írásának nyomán:

  • A bajorországi önkormányzati- és polgármester-választások is bajba kerülhetnek a gyors német terjedés miatt. Svájcban is gyorsan terjed a járvány, de a voralbergi (Ausztria) polgármesteri választások is elmaradhatnak adott esetben.
  • Április elején Spanyolország két régiójában is parlamenti választást tartanak, mindkettő  megrendezése erősen kérdéses lehet, látva a spanyol helyzetet.
  • Olaszország teljes karantén alatt van, a Valle d’Aostában rendezett tartományi választás kivitelezése is erősen kérdéses. Az április 28-i szerb helyhatósági választások is meghiúsulhatnak.
  • Májusban két olaszországi regionális választást is tartanak, és az Egyesült Királyságban is lesz egy önkormányzati választás. Május azonban kellően távol van ahhoz, hogy jósolni merjünk, de ha a vírus nem tetőzik már korábban, akkor könnyen lehet, hogy ezeket a választásokat is elhalasztják.
  • A koronavírus-járvány felboríthatja Romániában a teljes választási évet: Klaus Iohannis államfő letett az év végén esedékes parlamenti választások előrehozásáról, de még az is lehetséges, hogy a júniusi önkormányzati választásokat is el kell halasztani – írta szerdai számában a kormánypárthoz közel álló Adevarul.

Ugye? Őket senki sem vizsgálja jogállamiság szempontjából. Érdekes.

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Eközben megérkezett Jakab Péterről a legújabb mém – Mindenki ezen röhög

Keménymag – Nemcsak a vírussal állunk háborúban, hanem az ellenzékkel is! – Videó