in ,

Megint elgurult a gyógyszer – Heller Ágnes szerint Magyarország történelme újra végzetes fordulatot vett

Április 8-án Magyarország történelme megint végzetes fordulatot vett

Heller Ágnes szerint Magyarország történelme újra végzetes fordulatot vett

Április 8-án Magyarország történelme megint végzetes fordulatot vett. Legalábbis Heller Ágnes szerint, aki a Magyar Narancsba oltotta keserű bánatát.

Heller úgy véli, egy megállíthatatlan zsarnok (és mamelukjai) felismerték, hogy ideológiával kell a tömegeket mozgósítani. Heller Orbán Viktort sikeresen Erdoganhoz hasonlította, aki nem Soros Györgyöt, hanem Fethullah Gülent nevezte ki ellenségként. Nem tudni, van-e ennél lejjebb.

A recept bevált. Soros Gülen-kópia lett, s mint ilyen, sikeresen felhasználható. – panaszkodik Heller Ágnes a Magyar Narancs hasábjain. Úgy véli, nem minden ideológia mérgezi meg az ember lelkét, de az ideológia, amely félelmet, gyűlöletet kelt, az hosszan ható méreg. Arról nem írt, hogy nyíltan kiállt a Jobbik mellett, amely egy időben hasonló ideológiát tudott magáénak.

Heller kifejti a cikkben, hogy a zsarnokok általában általános választásokon kerülnek hatalomra, majd örökre ott maradnak, mint Putyin, vagy Erdogan. Bár nagyvonalúan hozzáteszi, hogy Orbánnak még nincs szüksége rá, hogy betiltson pártokat. Ez igaz egyébként, hiszen a magyar ellenzék betiltja simán önmagát is. Heller szerint egyébkét Orbán megbénította az ellenzéki pártokat. Lélegeztetőgépről szerencsére nem ír.

Heller magát intelligensnek tartja, mégsem engedi el a témát, kifejti: egy zsarnokságban az történik, amit a zsarnok akar, és semmi nem történhet meg, ha nem akarja. Ez igaz, csak az a baj, hogy még mindig Orbán Viktorról beszél, aki egy demokratikus választáson aratott elsöprő győzelmet. Heller beismeri, le lehetett volna győzni a Fideszt, de elgondolkozik azon is, hogy egy esetleges Fidesz-vereség esetén hogyan tartották volna meg a hatalmat a népakarat ellenére. De mégsem fejti ki. Arra hivatkozik, hogy felesleges ezen töprengeni, hiszen nem történt meg.

Az ellenzéket csak kicsit ostorozza, kifejti, hogy csupán két ellenzéki lista kellett volna, és minden körzetben egyetlen ellenzéki jelölt. De nem akar a vesztesekbe rúgni, inkább felteszi a kérdést: mi történt mégis? Szerinte nagyban felelősek az eredményért a Fidesz ügynökei, akik minden pártban jelen vannak. Aztán ott van még a választási csalás. Harmadikként pedig ott van a pénz. Ismét kérdést tesz fel: vajon a pénz többet ér-e a becsületnél? Nem ad választ.

Kifejti, a kampányt nem előzte meg a helyzet felmérése. Nem mérték fel milyen ellenféllel van dolguk. Szerinte a Fidesz nem párt, hanem az államhatalom végrehajtó szerve, amely ideológiáját a rasszistáktól a xenofóbokig mindenkitől kölcsönözte.

Heller Ágnes többször ismétli, a baloldali pártok is hibásak. De mégis a jogállamiság a legfontosabb szerinte. Úgy véli, a győztesek oldalán lehetnénk. Azt is kifejti, a Fidesznek nem volt programja. Az elmúlt nyolc évet nem említi.

Heller jósként sötét jövőt vizionál: félmillióan hagyják majd el az országot, és külföldön fognak a magyar emberek megszületni. Szerinte bevándorló sem lesz, maximum csak Ukrajnából.

Lesütjük szemünket, próbálunk magyarázkodni, de hiába. S még a gazdasági összeomlásra sem kell nagyon sokat várni.

– írja.

Könnycsepp, könnycsepp, könnycsepp.

Forrás: Magyar Narancs; Fotó: szombat.org

(forrás:pestisracok.hu)

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

Rommá pofozták Sorost illetve magyar és brüsszelita bérenceit