in

Meghalt Falus Ferenc

A hírt fia, Falus Dániel közölte.

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – írja a Telex. A hírt fia, Falus Dániel közölte a portállal. Falus Ferencet csütörtökre virradóra, álmában érte a halál. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték.

Falus Ferenc dolgozott mentőorvosként az Országos Mentőszolgálatnál, majd tüdőgyógyászként az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben. Később a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

1995-ben az újonnan alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke lett. 2001 decemberétől 2007-ig a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként tevékenykedett. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését 2007. február 1-től látta el, 2010. július 7-i hatállyal bizalomhiány és az ÁNTSZ működésével kapcsolatos problémák miatt felmentették tisztségéből. Azóta két családi vállalkozásból élt.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Megkérjük Maki Zajt, hogy takarodjon már el a közéletből

Visszautasítja a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége Márki-Zay megalázó és sértő kijelentéseit