in

Megdöbbentő felvételek az olaszországi hídomlásról – videó

Apokaliptikus pillanatokról számoltak be a szemtanúk.

Apokaliptikus pillanatokról számoltak be a szemtanúk. Nem tudni, hányan vannak még az 50 méteres mélységbe zuhant híddarabok alatt, eddig két túlélőt találtak, 200 tűzoltó dolgozik a mentésen.

 

 

Nagy erőkkel kutatnak a túlélők után Genova közelében, ahol leomlott a Morandi viadukt. Egyelőre 11 halálkos áldozatról szólnak a hírek, 200 tűzoltó dolgozik a mentésen, szerintük legalább 20 jármű érintett a balesetben.

Szemtanúk 8-9 kocsit láttak az ipari terület felett átívelő hídon, amikor a tragédia történt. Eddig két embert sikerült élve kiszabadítani a romok közül, őket helikopterrel vitték kórházba.

Az A10-es autópálya Morandi nevű hídjának 80 méter hosszú szakasza zuhant 50 méteres mélységbe. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt. A híd egy folyót és ipari területet ível át.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök Genovába utazik, az olasz védelmi miniszter pedig felajánlotta a hadsereg segítségét a mentésben.

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

Nyitókép: MTI/EPALuca Zennaro
(infostart.hu)

Apáti Bence – Embertelen baloldali propaganda

ELKÉPESZTŐ – Tovább folytatta tévedését Bencsik Gábor a Sajtóklubban (videó)