in ,

Még tart a szánalmas vergődés: vissza akar térni, puccsra készül Jakab Péter

A legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek

A legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek, hogy Jakab Péter ismét megszerezhesse a vezetést a Jobbikban. A Metropolnak több jobbikos forrás is megerősítette, hogy Jakab a szexbotrány gyanúsítottja, Földi István segítségével akarja visszaszerezni a hatalmat.

 

 

A puccs előkészületei a lehető legnagyobb titokban zajlanak, mégis sok minden kiszivárgott.

Jakab Péter azért is ragaszkodik a frakcióvezetői székhez, hogy az átmeneti időszakban a parlamenti erőforrásokat – pénz, autók, hozzá hű alkalmazottak – törvénytelen módon egészen más célra, a hatalom visszaszerzésére használhassa.

A parlamenti stábot ezekben a napokban máris kampánystábokká alakították át – olvasható a Metropol cikkében. 

 

 

A puccsot próbálják álcázni, azt a látszatot keltve, hogy egyáltalán nem foglalkoznak politikával. Jakab élettársa, a bukott kabinetfőnök, Molnár Enikő még egy iskoláslányokra emlékeztető posztot is közzétett, mintha máris nyári szabadságát töltené:

 

 

 

Mindez nyilvánvalóan a figyelem elterelésére szolgál. Közben

Jakab és Molnár Enikő folyamatosan járják az országot, és a politikai puccs előkészítésén dolgoznak.

 

 

A Metropol jobbikos forrásai dokumentumokkal, belső levelezéssel alátámasztva a következő menetrendet vázolták.

A puccs döntő mozzanata, hogy a július 2-i elnökjelölő kongresszusra bejelentkezett a jobbikos szexbotrány főszereplője és gyanúsítottja, Földi István. Az ő szerepe politikai szempontból kulcsfontosságú. Ugyanis az általa alapított több tucat, sebtében összehozott, sokak szerint kamu alapszervezet döntő szerepet játszott Jakab Péter legutóbbi, több mint hetvenszázalékos fölénnyel történt elnökké választásában. Ugyanakkor annyi erejük még nem volt, hogy egy Jakabot kiszolgáló, őt vakon követő elnökséget is megszavaztassanak. Ezért most biztosra akarnak menni – írja a Metropol.

Jakab Földi mellett máris szövetkezett a maradék Jobbik másik „bölényével”, Bíró Lászlóval.

Bíró, mint sokan emlékezhetnek rá, egy vele szemben megindult büntetőeljárás miatt került az érdeklődés középpontjába, amikor nemcsak a NAV vizsgálódott vele kapcsolatban, de még Hadházy Ákos is feljelentette. Aztán a durva antiszemita mocskolódásai miatt az egyesült baloldal már nem merte indítani a választásokon.

Bíró László látszólag visszavonult, de közben a maradék Jobbik-szervezetek borsodi vezéreként továbbra is az egyik legfontosabb tényező a pártban. A Jakab-puccs előkészítői most úgy számolnak, hogy a Földi László féle kamu alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodiak révén kisöpörhetik Potocskánét és a hozzá csatlakozott lázadókat. Molnár Enikőt, aki szinte egy percre nem mozdul el Jakab mellől – sokan látták őket már kézen fogva sétálgatni –, személyes bosszú is vezeti Potocskáné ellen. Benne látja a kialakult helyzet, a Jakab elleni lázadás legfőbb okát.

A puccs részletes terveiből megérthetjük azt is, hogy miért jelentkezett be a Jobbik elnöki posztjára sokakat meglepve Gyöngyösi Márton. A Metropol informátorai állítják, hogy mindez csupán a Jakab-ellenes tábor megosztására szolgál.

Amúgy is erőtlennek, politikailag kevésbé karakteresnek tűnik a lázadók jelöltje, Ander Balázs. Gyöngyösi váratlan bejelentkezése egyetlen célt, az ellentábor megosztását szolgálja. Így még simábban szerezheti meg a pártelnöki posztot Földi István, aki mögé bújva, eleinte persze informálisan, Jakab és Molnár Enikő már másnap visszatérhet a hatalomba – olvasható a Metropol írásában.

 

Mindent elmond a puccskísérlet valódi értelméről ez a kép. Csütörtökön délben posztolta Földi a következő szöveg kíséretében: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel.”

Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell, hogy vezessük a néppárti Jobbikot. Közösen.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Igazi gazemberek: Kamu Genyáék megdrágítják a parkolást és a tömegközlekedést is szeptembertől + mindenszo.hu kommentár

Hihetetlen: Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón is!