in ,

Még mindig nem stadion! Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés valósul meg

Több mint 4 kilométeres szakaszon a régi elbontása után épül új gyalog- és kerékpárút a projektben.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már keresi a kivitelezőt a Balatonkenese–Balatonfűzfő kerékpárút megvalósítására – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör, ez alkalommal a Veszprém-, és Somogy megyét is érintő beruházás fő helyszínei Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő lesznek.

A nyertes ajánlattevő feladata a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása lesz a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan.

 

A bontási munkák és a kivitelezés is a nyertes ajánlattevő feladata lesz

Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen a szakaszon továbbá csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd ezt követően átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

A településen továbbá új útpályát alakítanak ki a Kikötő utcában, a meglévő murvás út helyén. Mindezek mellett a jelenlegi vasúti átjáró átépítése is megvalósul. A fent említett kikötő utcai útpályához egy új kerékpárutat is terveznek, ami össze fogja kötni a Kikötő utcát a 71-es számú főúttal.

A beruházás keretein belül Balatonfűzfőn szintén a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárút szélesítése fog megtörténni a meglévő elbontását követően. Továbbá új közös gyalog-, és kerékpárút építése is tervben van, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen felül új kerékpárút fog épülni a Mocsár utca és a Vitorlaház utca mentén is a meglévő elbontását követően.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion! Élménypark épül a Balatonnál!

Magyarországon fokozódik a helyzet! Koronavírusos lett a Thália Színház egyik művésze, mindenkit tesztelnek