in ,

Még mindig nem stadion – Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása

A fejlesztés során gyógyszer- és biotechnológiai oktatási részleget is kialakítanak, valamint kiépítenek egy speciális légtechnikai rendszert

A Pécsi Tudományegyetem beruházásában megkezdődhet az Ipari Gyógyszerészeti Oktatási Központ fejlesztése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A központot a Pécsi Tudományegyetem Rókus utcai, udvari „P” épületében valósítják meg közel 800 négyzetméteren, átalakítva az ennek otthont adó 1700 m2 alapterületű épületet.

 

Az épület korábban a Műszaki és Informatikai Kar gépész- és környezetmérnök műhelyépületeként szolgált, azonban a jelenleg használt nagy terek által könnyen kialakítható lesz az új funkció.

Az Ipari Gyógyszerészeti Oktatási központ négy részből áll majd:

  • öltöző (60 m2),
  • raktár (128 m2),
  • gyógyszertechnológiai oktatási terület (163 m2),
  • biotechnológiai oktatási terület (312 m2).

Az épületben a steril terek szellőztetésére légtechnikai rendszert építenek ki, mely biztosítja a megfelelően alacsony csíraszámú levegőt, valamint a laborokban télen-nyáron a 21-23 oC-os hőmérséklet megtartását. A létesítményben az átalakítás által érintett területen a meglévő villamos-berendezéseket – mint az elosztók, vezetékek és lámpatestek – teljesen kibontják.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Nem stadion – Közel 3000 falu startolhat a 150 milliárdos forrásért

Bréking! – Újra visszatért a Magyar Nemzet