in ,

Még meg sem alakult az osztrák kormány, Brüsszel máris betiltaná – A brüsszeli szocialisták máris szankciókat vezetnének be Ausztria ellen

EXTRÉM SIVALKODÁS BRÜSSZELBŐL

A brüsszeli szocialisták máris szankciókat vezetnének be Ausztria ellen

 

Még csak tegnap esküdött fel az új osztrák kormány, de az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője, Gianni Pittella máris szankciókkal fenyegette meg a néppárti-szabadságpárti (ÖVP-FPÖ) kormányt. Az ok: az új kancellár nem akar több migránst befogadni – mivel már így is befogadtak több százezret. Ez az eset is mutatja, hogy Brüsszelnek semmi nem elég.

Hétfőn Gianni Pitella az európai szocdemek vezetője már szankciókkal fenyegette meg az új kormányt. A politikus a hangulatkeltésben is élen járt: azt mondta, hogy nagyító alatt vizsgálják majd az új osztrák kormány működését, és bármikor, amikor veszélyben érzik az „európai értékeket”, kötelezettségszegési eljárásokat fognak kezdeményezni Ausztria ellen – amelynek pénzbüntetés lehet a vége.

Fotó: AFP

„Nagyon aggódunk amiatt, hogy szélsőjobboldali kormány jött létre Ausztriában” – írta Pitella egy tegnapi sajtóközleményben és a hivatásos rettegőkhöz méltó szavakkal hozzátette, nagy a kockázata annak, hogy Ausztriába visszatérjen az ország legsötétebb időszaka. Ezzel lényegében lenácizta az új osztrák miniszterelnököt a hivatalba lépésének első napján.

A szabadságpárt főtitkára, Harald Vilimsky az osztrák sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a támadások mögött a szocialista exkancellárt, Christian Kernt sejtik. Vélhetően ő hergelte fel brüsszeli elvtársait.

Nemcsak azt követeljük tőle, hogy hagyjon fel a nemzetközi hangulatkeltéssel, hanem azt is, hogy ítélje el, hogy Brüsszelben már szankciókat emlegetnek Ausztriával kapcsolatban”

– nyilatkozta Wilimsky az OE24 osztrák internetes hírportálnak.

A volt szocialista kancellár azóta kiadott közleménye szerint egyelőre nincs szükség szankciókra Ausztria ellen.
(Bácskai Balázs, 888.hu)

ELKÉPESZTŐ! – Más vallások érzékenységére tekintettel távolították el a város karácsonyfáját Bolzanóban

Libsik által elhallgatott hírek- 2,6 milliárd forint jut a halfeldolgozás feltételeinek javítására