in ,

Még egy brutális pofon a magyar baloldalnak – Uniós biztos: rendben van, ha a tagállamok orosz vagy kínai vakcinát vásárolnak

Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos értelmes lépésnek nevezte, ha valamely uniós tagország különböző forrásokból szerez be oltóanyagokat.

„Amire ma szükségünk van, az az oltóanyag, nem az új vakcinák” – idézi Bretont a Politico hírportál. Véleménye szerint az egyes uniós tagországok orosz és kínai vakcinabeszerzése azonban „csak csepp a tengerben, milliókra van szükségünk”. Kijelentette: az Európai Unió megrendeléseinek köszönhető, hogy az uniós tagországok megkapják ezt a több millió adagot.

Azzal kapcsolatban, hogy Oroszország és Kína a világ számos országába, köztük az EU országaiba is szállítana oltóanyagokat, Breton kijelentette: egyértelmű, hogy csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot. A legtöbb ország nem képes a tömeges előállításra, ezért az EU-nak kiemelt felelőssége a segítség – tette hozzá.

Az uniós biztos üdvözölte Ausztria és Dánia azon bejelentését, hogy közös oltóanyag fejlesztéséről tárgyal Izraellel. Véleménye szerint a világ és Izrael csak profitálhat Európa csúcskategóriás kutatólaboratóriumaiból.

„Ösztönözzük az együttműködést az Egyesült Államokkal, ösztönözzük az együttműködést Izraellel, és bárkivel, aki szeretne együttműködni tudományos laboratóriumainkkal. Ez rendkívül fontos” – fogalmazott. Egy globális világban „teljesen normális”, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár azt mondja: országa nem támaszkodhat kizárólag az európai oltásokra – tette hozzá az uniós biztos.

A Policio emlékeztet: az uniós tagállamok közül Ausztria, Dánia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország gyorsította – vagy tervezi gyorsítani – a vakcinák beszerzését az EU-n kívüli forrásokból.

(MTI, Politico)

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Íme, így fertőzte össze a vidéket Dobrev – Mutatjuk, hol, mikor és kikkel találkozott az országjáráson a fertőzött Dobrev

      Civil kör üzent a kormánynak: elég az úriemberkedésből! Videó