in ,

Meddig vacakol a hatóság? Mi tart eddig? És Gajdával mi lesz? Tovább húzódik Lackner Csaba rágalmazási pere

A DROGOZÁSON KAPOTT POLITIKUS PERELT, MERT RIVÁLISA „FEHÉR POROS ORROKRÓL” ÉRTEKEZETT

Ismét elmaradt annak a pernek az első tárgyalási napja, amelyben Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő feljelentése nyomán felelhet egy korábbi Facebook-kommentjéért a törvény előtt Dódity Gabriella, a XIX. kerületi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője. A per különlegességét az adja, hogy az ügy 2019 tavaszára datálódik, amikor Dódity úgy fogalmazott a kispesti baloldallal kapcsolatban, hogy a saját „fehér poros orruknál” sem látnak tovább. Nem sokkal később, 2019 októberében pedig napvilágot látott egy felvétel, amelyen Lackner valóban fehér port rendezget bankkártyával. Körülbelül 15 hónapja húzódik az ügy, amelyben eddig egyetlen tárgyalást sem tartottak.

Ma 13 órától tartották volna Dódity Gabriellának, a Fidesz–KDNP kispesti önkormányzati képviselőjének büntetőtárgyalását a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon, ám a tárgyalás egyelőre – ismeretlen okok miatt – elmarad. Dóditynak azért kellett volna felelnie a törvény előtt, mert 2019 tavaszán egy Facebook-posztban azt írta az MSZP-ből azóta kirúgott Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselőnek, hogy „a saját fehér poros orrotoknál sem láttok tovább”.

Az ügy háttere az volt, hogy Lackner a posztjában méltatlan kijelentést tett Dódity képviselőtársára, a Fidesz–KDNP-s Song Simonra, akit Lacknerék „másodgenerációs migránsnak”, a Fidesz „migránsellenes reklámarcának” neveztek, vagyis származása miatt gúnyoltak. Song magyar állampolgár, aki ázsiai felmenőkkel rendelkezik. A poszt alatt Dódity azt is írta, hogy „két csík között sem lesztek olyan hazafiak, mint ő”, azaz Song. Lackner ezt rágalmazásként értékelte, ezért feljelentést tett, mert szerinte Dódity olyan képet fest róla, mintha drogozna. 2019 nyarán volt egy békítő tárgyalás, ahol Dódity kijelentette, hogy nem kíván bocsánatot kérni a képviselőtől, ezért került sor a tárgyalás kitűzésére.

Az események ezután különös fordulatot vettek, ugyanis 2019 októberében a Magyar Nemzet és a Hír TV nyilvánosságra hozta a kispesti hangfelvételeket, amelyeken Lackner a kábítószer-használatra utaló kifejezéseket mond, valamint egy videón az látható, hogy az akkor még szocialista politikus bankkártyával rendezget fehér port egy tányéron. A felvételeken számtalanszor elhangzik, a „csík” kifejezés; Lackner többször kérdezi beszélgetőtársait arról, hogy „szívunk?”.

– Számos helyről kaptam olyan információt, hogy pontosan a közzétett kommentemben megjelölt magatartást tanúsítja Lackner, illetve azt, hogy mi történt egy-egy, ahogy Lackner nevezte, „bulikázás” alkalmával – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a nyilvánosságra került felvételeken Lackner éppen azt csinálja, amit az ő kommentjében sérelmez.

Dódity Gabriella elmondta: az első tárgyalás 2020 tavaszára volt kitűzve, ám végül elmaradt a koronavírus-járvány kitörése miatt. – Az ügy tárgyalása vélhetően 2021-ben kezdődhet – tette hozzá a képviselő. Arról, hogy miért maradt el végül november 25-ére kitűzött tárgyalási nap, Dódity nem tudott információt adni. Jelezte: a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságtól egyelőre csak telefonos értesítést kaptak a tárgyalás elmaradásáról.

 

 

„Van nekik valamijük”

A kispesti hangfelvételeken Lackner Csaba szóba hozta a Dódity Gabriella elleni pert is. Az akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő arról beszélt: a feljelentés után behívta magához Gajda Péter kispesti polgármester, és arra kérte, vonja vissza. Lackner elmondása szerint Gajda arra hivatkozott, hogy azért kellene visszavonni, mert Dódityék kezében lehet valami, amivel bizonyítani tudják a kábítószerezést. Lackner elmondása alapján arra gyanakodtak, hogy Kránitz Krisztiánról lehet ilyen bizonyítéka a kispesti Fidesz–KDNP-nek. Lackner felkereste Kránitzot, a helyi vagyonkezelő igazgatóját, akinek elmondta, miről van szó, az igazgató pedig azt válaszolta, hogy neki tiszta a lelkiismerete. Lackner ezután szavai szerint felhívta Gajda Péter kispesti polgármestert, hogy elújságolja: Kránitz azt mondta, neki tiszta a lelkiismerete. Gajda válasza Lackner előadásában az volt: „neki ne legyen tiszta”.

 

 

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A keresztény Európa gyilkosa. Íme a Sátán pápája

Meddig tart ez a vacakolás? A NAV indíthat eljárást a bukott náci Bíró László ügyében