in ,

Meddig nézzük ezt tétlenül? Külügyminiszter Úr, ébresztő! Nem kéne már leülni beszélgetni velük? Magyarország elleni agitációt finanszíroz a Biden-kormány?

Az amerikai jobboldali lap értetlenségét fejezi ki amiatt, hogy egy nyugati szövetséges NATO-tag ellen kultúrháborút finanszíroz az USAID-en keresztül a Biden-adminisztráció

Ahogy Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan mondta: „Elértünk egy olyan pontra, amikor a külpolitika belpolitika, a belpolitika pedig külpolitika.” Magyarország csak egy újabb színtere a kultúrharcnak – írja a Bennfentes.net.

Ezt az összefüggést kell szem előtt tartani ahhoz, hogy megértsük Samantha Power, az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség vezetőjének közelmúltbeli budapesti útját.

„Nagyszerű, hogy itt lehetek Budapesten a @USAmbHungaryval” – tweetelte február 9-én –, „ahol a @USAID épp most indított új, helyi kezdeményezéseket, hogy segítse a független média virágzását és új közönség elérését, a korrupció elleni küzdelmet és a polgári szerepvállalás növelését.”

 

 

 

Hogy az USAID miért költi az amerikai adófizetők pénzét Magyarországon, nemhogy magyar médiumokra, az elgondolkodtató.

Mint olyan személy, aki interjúkat ad a magyar médiának, mind ott, mind távolról az Egyesült Államokból, tanúsíthatom, hogy Magyarországon egyaránt van kormánypárti és kormányellenes média.

Az USAID honlapja szerint Power február 9–10-i budapesti útja során több csoport képviselőivel is találkozott, köztük az Orbánt autokratának nevező Magyar Helsinki Bizottsággal, a szintén ellenséges K-Monitorral, a szintén Orbán-ellenes Transparency Internationallel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, amely arról panaszkodott, hogy Orbán betiltotta a gendertanulmányokat.
Power a látogatást néhány magyar miniszterrel való találkozóval zárta, akikkel „őszinte beszélgetést” folytatott – ami diplomáciai kód arra, hogy „mindkét fél kiabált egymással”.

Power találkozott „LMBTQ-közösségek képviselőivel is, ahol megvitatták az LMBTQ-emberek magyarországi tapasztalatait, valamint a megértés növelésére, a marginalizált csoportok támogatására és a magyarországi LMBTQ-emberek életének javítására irányuló erőfeszítéseiket.

Február 11-én, alig egy nappal Power távozása után, Pressman egy tweetet tett közzé, amelyben Magyarországot a nácik „felértékelése” miatt ostorozta. A felbőszített magyarok rámutattak válaszaikban, hogy az általa említett felvonuláson ötven szélsőséges volt – igen, ötven túl sok, de egyharmada annak a 150 Antifa-harcosnak, aki szintén ott volt a helyszínen.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Kohán Mátyás újabb tévedése – Kohán: Manfred Weber ébredése

Mindenki nyugodjon le: összefogva jól állja a sarat a magyar ipar