in ,

BOSSZÚ INDUL – Márki-Zay csupa sértett, bosszúra éhes, bukott baloldali politikussal veri szét önkormányzatát

Szakmai véleményét az új polgármester politizálásnak minősítette, ezért kellett távoznia – állítja a vasarhely24.com-nak adott interjúban Végh Ibolya, a város felmentett aljegyzője

A szombati közgyűlésen Végh Ibolya korrigálta Hódmezővásárhely új polgármesterét, ezért mennie kellett az önkormányzattól – írja a vasarhely24.com. A volt aljegyző az interjúban elmondta: Márki-Zay Péter szakmai iránymutatás helyett családjáról beszélt a dolgozóknak, miközben a szocialista Botka László emberei megszállták a hivatalt.

Az interjúban Végh Ibolya elmesélte, hétfőn munkaidő után a polgármester négyszemközt közölte vele, hogy nem bízik a munkájában, mert megengedhetetlen módon politizált a szombati közgyűlésen.

Beszédében ugyanis Márki-Zay azt állította, csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően – idézte az új polgármestert az interjúban a felmentett aljegyző.

Elmondása szerint, felelős aljegyzőként ekkor jelezte, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján. Az eladósodottságról pedig annyit mondott, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya.

Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart: 2030-ig kell megfizetnünk azt a 3,8 milliárd forintot, amit ő 5 milliárdosnak emleget – mondta az interjúban a volt aljegyző. Mivel a költségvetés elkészítése és annak publikálása a város honlapján a polgármesteri hivatal feladata, úgy érezte, hogy az új polgármester ezzel a beszéddel a hivatalt akarja támadni és a dolgozókat akarja minősíteni – mondta Végh Ibolya.

A lap rákérdezett, igaz-e, hogy Márki-Zay diktafont hord magával és rögzíti a beszélgetéseit. Az egykori aljegyző megerősítette a városban lábra kapott hírt:

„Ahogy a kollégámmal ültünk a polgármester szobájában, egyszer Márki-Zay Péter szórakozottan benyúlt a zsebébe és kivett egy diktafont. Ránk nézett, majd azt mondta: észre sem vettem, hogy ez meg be van kapcsolva. Egyébként az asztalára mindig ki van téve a diktafon. Bekapcsolja, amikor kimegy a folyosóra, hogy így beszélgessen az emberekkel. A megbeszéléseinken mindent felírt egy füzetbe, úgy, hogy mellette diktafonon is rögzíti a beszélgetést”

– mondta Végh Ibolya, akit saját bevallása szerint a polgármester először megfenyegetett, pszichés nyomás alá helyezte és kényszerítette, hogy ha nem közös megegyezéssel szüntetik meg a munkaviszonyt, akkor Márki-Zay bizalomvesztés címszóval azonnali hatállyal mond fel az aljegyzőnek.

Végh Ibolya szerint rettenetesen rossz a légkör a hivatalban: mindenki félti az egzisztenciáját, az eddig egységes Polgármesteri Hivatal szétszakadni látszik.

A szocialista Botka László emberei megszállták a hivatalt, és erősítésként megérkezett az esztergomi mártír, Tétényi Éva, és a NAV bukott munkatársa Horváth András is. Csupa sértett, bosszúra éhes támogató, akik most végre meg akarják mutatni”

– mondta a volt aljegyző, hozzátéve: az új stáb a város összes szerződését kikérte, hogy egy „szakértői” csoport átvizsgálja ezeket az iratokat.

„Ebben a munkacsoportban olyanok vannak, mint a Jobbik helyi elnöke, a párt önkormányzati képviselője és Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselő is lejött egy munkatársával Budapestről. A szegedi polgármesteri hivatal ügyvédi irodájának munkatársai vizslatják a szerződéseket, hogy április 8-ig valami balhét robbanthassanak ki. Azt akarják bizonyítani a szocialista városvezetés és a Jobbik emberei, hogy Vásárhelyen minden szabálytalanul ment, a köztisztviselők pedig korruptak. Nagyon gyors tempóban kell dolgozniuk, hogy az áprilisi választások előtt kreáljanak valami ügyet, hogy folytathassák a sárdobálást”

– mondta Végh Ibolya, aki szerint az új polgármester hivatalba lépése óta folyamatosan zsíros megbízási szerződéseket köt „tanácsadóival”, és hogy ennek meglegyen a fedezete, 53 köztisztviselő bérét csökkentette március 1-jei hatállyal.

 

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán a következő bejegyzést tette ki az esettel kapcsolatban.

Egy hete lemondott a két fideszes alpolgármester, akiket hiába marasztaltam. A tegnapi napon két vezető beosztású munkatársammal egyeztünk meg abban, hogy a jövőben nem egy csapatban munkálkodunk. A polgármesteri kabinetiroda vezetője még 10 napig segíti a munkánkat, Végh Ibolya aljegyző asszony pedig máris befejezte sokéves áldozatos munkáját a városházán. Tisztelem, hogy kitartottak elkötelezettségük mellett még akkor is, ha ez ellehetetlenítette azt, hogy együtt dolgozzunk a város fellendítésén. További munkájukhoz, életükhöz sok sikert kívánok!„

forrás: Vásárhely24.com / hirado.hu / Magyar Hírlap
(polgarportal.hu)

Oszd meg a cikket, tudja meg más is mi mindenre képes ez az aljas ember!

És újabb migráns támadás Ausztriában! – Osztrák rendőrt sebesített meg egy kórházból kiszökő migráns

Felhívás! Liberális támadás alatt Lázár János és Németh Szilárd Facebook oldala – Védjük meg a nemzeti oldal képviselőit a Facebookon!