in ,

Máris összeomlott az ellenzéki előválasztás: Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak (kérdés, hogy a roncsderbit lebonyolító Magyar György vezette szervezet milyen „jogorvoslatot” tud adni) – írja az Origo.

Gyurcsányék közleményét az ATV idézi, azt állítják, hogy „a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról.

A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták”.

Azt is írják, „a DK a tisztességes verseny híve, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz”. A Népszava azt derítette ki, hogy a szám egy internetalapú vezetékes telefonszám és az elmúlt napokban többen panaszkodtak arra, hogy erről a számról felhívták őket, de nem szóltak bele. A DK egyik propagandaoldala ugyanakkor azt állítja, hogy a szám „MSZP-közeli”, korábban a nevetségesen manipulatív, a szocialisták javára torzító közvéleménykutatásokat készítő Publicus Intézet használta.

Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában összevissza beszélve magyarázkodásba kezdett, aminek az volt a lényege, hogy az MSZP-nek nincs köze a történtekhez. Az ATV azt is közölte, hogy a Magyar György vezette Civil Választási Bizottság (már az is mutatja az egész előválasztás komolytalanságát, hogy ők szervezik) elutasította Gyurcsányék panaszát.

Az ellenzéki roncsderbi újabb botránya egyelőre tehát meglehetősen zavaros:

vagy arról van szó, hogy látva a vártnál kevesebb szavazót, az alkalmatlan zuglói polgármester akar kétségbeesetten szavazatokat szerezni, vagy arról, hogy Gyurcsányék vereségre számítanak és már magyarázni akarják a bukást.

Egy azonban biztosan kiderült: bármi is lesz a roncsderbi végeredménye,

az ellenzéki háború nem ért véget, a balliberális pártok továbbra is ott ütik majd egymást, ahol tudják.

A tét ugyanis nem Tarlós István legyőzése, hiszen arra semmi esélyük nincs, hanem az, hogy az ellenzéken belül ki lesz a – relatíve – legerősebb.

Origo

(hirtv.hu)

Világraszóló magyar siker a viharos Genfi-tavon tartott vitorlásversenyen (PS-videó)

Durva megszorítás jöhet a Budapestieknek – Kálmán Olgáék a budapesti vizitdíj mellett állnak