in ,

Már az Autóklub is megszólalt: a főváros enyhítse, ne súlyosbítsa a közlekedési válságot!

Az érdekképviseleti szervezet azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, például a lezárások idejére adják vissza a kísérleti kerékpársávokat az autósoknak.

A Magyar Autóklub a korábbi, szerintük hatástalannak bizonyult kezdeményezései miatt nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez. Azt írják, „a kialakult közlekedési káosz egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye. Egy közlekedési agóniában szenvedő város élhetetlen és nem szolgálja az idegenforgalom és a turizmus fejlődését.”

Az autós társadalom érdekképviseleti szervezete azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, miszerint a „lezárásokat és forgalomkorlátozásokat szervezetten és tervezetten bonyolítsák le, a lezárások idejére adják vissza az ún. kísérleti kerékpársávokat az autósoknak, jelöljenek ki ideiglenes P+R parkolókat a közösségi közlekedés »végpontjaihoz« igazítva.”

A Magyar Autóklub stratégiai javaslatokat is tesz az újabb közlekedési válságok megelőzése érdekében. Így szorgalmazza az M0 nyugati szektorának a megépítését, a kulcsfontosságú csomópontok korszerűsítését, a megfelelő gyalogos, kerékpáros és autós infrastruktúra tervezett kiépítését, a Duna fokozott kihasználását.

Ismételten felkérik a főváros vezetését, hogy „vizsgálja felül a fővárosi közúthálózat forgalmának állapotát és szüntesse meg az indokolatlan forgalomkorlátozásokat” – zárul a Magyar Autóklub közleménye.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Földi László: 2022-ben nem ideológiák közül választunk, hanem Magyarország sorsa a tét.

A hazai közélet egyetlen ütésálló és sikeres válságmenedzsert ismer. Orbán Viktornak hívják