in ,

Már a románok is Erdély autonómiáját kívánják!

Erdély kirablását, elbalkanizálását, megsarcolását végzi Bukarest

Román újságíró: Kirabolják Erdélyt a románok, harcolni kell az autonómiáért

 

Erdély kirablását, elbalkanizálását, megsarcolását végzi Bukarest – jelentette ki a Figyelőnek adott interjúban Sabin Gherman román újságíró, akinek elege van Romániából és Erdély autonómiáját szorgalmazza. “A bukaresti művelődési minisztériumban alig várják, hogy Erdélyben minden összeomoljon. Ne is maradjon még nyoma sem a másik kultúrának, az erdélyi civilizációnak” – nyomatékosította Gherman. 

A román újságíró a Figyelőnek adott interjújában beszélt Románia föderalizálásának szükségességéről és a kisebbségekkel való békés együttélés kivívásáról. A pártalakításon is gondolkodó Gherman véleménye, hogy az erdélyi kulturális emlékeket meg kellene őrizni, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a regionális tudat erősítésére.

Az Erdély autonómiájáért harcoló újságíró kifejtette, hogy a nemzetiségek közötti együttműködés lehet a kulcs az autonómia megvalósításához, de hangsúlyozta, hogy ezt semmiképpen sem asszimiláció útján képzeli el, hanem egymás kultúrájának és hagyományainak tiszteletben tartásával. Szerinte csakis a kölcsönös tiszteleten alapuló összefogással valósítható meg Erdély autonómiája, a magyarok, a románok és a németek összefogásával.

(forrás: Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

„Heller Ágnesnek nincs is szellemi öröksége”

Ez sem stadion – Harminc éve nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban