in ,

Már a baloldal sem kér belőle: Ló**szházy körül elfogyott a levegő

Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő

MÁR A BALOLDAL SEM KÉR A BOTRÁNYHŐSBŐL, AKI EGYÉNIBEN MINDEDDIG CSÚFOS KUDARCOT VALLOTT.
A befutó hely kizárt, de még az is megtörténhet, hogy Hadházy Ákos fel sem kerülhet a baloldal közös listájára – értesült a Magyar Nemzet. A baloldalnak ugyanakkor nem a botrányai miatt, hanem azért lett elege a független képviselőből, mert „meghazudtolta” pártelnökeiket, de legutóbb kegyeltsértő videója is Szentendre ellenzéki vezetését hozta kellemetlen helyzetbe. Az egyéniben mindeddig csúfos kudarcot valló, csak listáról az Országgyűlésbe jutó Hadházy lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: a megfelelő időben közli majd, milyen módon kívánja folytatni vagy megméretni magát.

Az nem csoda, hogy évek óta tartó permanens vádaskodásai, feljelentései, olykor pedig obszcén botrányai miatt Hadházy Ákos finoman szólva sem kedvelt politikus a jobboldalon, a számos pártot megjárt, jelenleg független képviselő ugyanakkor mára a baloldalon kellemetlen társasággá vált.

 

– Hadházy Ákossal kapcsolatban minimális a bizalom

 

– fogalmaztak a Magyar Nemzetnek az ellenzék belső folyamatira rálátó forrásaink, akiket arról kérdeztünk, hogy számolnak-e a független képviselővel a Gyurcsány Ferenc által megálmodott közös baloldali listán. Forrásaink szavaiból kiderült: kizárt, hogy Hadházynak befutó helye legyen a listán, még az is megtörténhet, hogy egyáltalán fel sem kerül arra.

 

A baloldalnak ugyanakkor nem a botrányai miatt, hanem azért lett elege a független képviselőből, mert az antiszemita kijelentéseiről elhíresült közös ellenzéki jelölttel, Bíró Lászlóval kapcsolatban „meghazudtolta” pártelnökeiket, mondván: azok tudtak Bíró korrupciós ügyeiről, mégis támogatták őt a szerencsi időközi választáson. Forrásaink megemlítették még, hogy legutóbbi, kegyeletsértő videójával Hadházy a kormány helyett Szentendre ellenzéki vezetését hozta kellemetlen helyzetbe. „Néha már nem is tudni, hogy igazából kinek akar ártani” – fogalmaztak forrásaink.

 

Szerintük Hadházy Ákos esetleges listás szerepeltetését legfeljebb a Momentum vetheti majd fel az erről szóló tárgyalásokon, mivel Fekete-Győr Andrásék tavaly novemberben „a nevükre vették” a jelenlegi független képviselőket, azaz Hadházy mellett Szél Bernadettet, illetve Szabó Szabolcsot.

 

A Magyar Nemzet megkereste Hadházy Ákost, hogy mit gondol a Gyurcsány vezette baloldali összefogásról és alkalmasnak tartja-e azt a kormányváltásra. – Az ellenzék együttműködő résztvevőinek jó esélyei lennének a következő választáson, ha azok tisztességes körülmények között zajlanának. Amíg azonban a közmédiában csak egyszer öt percet kapnak pártonként, és előtte évekig be sem tehetik a lábukat oda, amíg a kormány évi ötvenmilliárdot költ hirdetésekre és amíg a külföldön dolgozó magyarok nem szavazhatnak levélben, a kettős állampolgárok pedig igen, addig sajnos nem egyértelmű a választás kimenetele a kormány bűnei és pocsék teljesítménye ellenére sem – sorolta válaszában a tőle megszokott paneleket Hadházy.

 

A független képviselő azon kérdéseinkkel kapcsolatban viszont már meglehetősen szűkszavúnak bizonyult, miszerint szeretne-e helyet kapni a közös baloldali listán, ha pedig nem, úgy milyen módon méretné meg magát a választáson. – Azt, hogy én milyen módon kívánom folytatni vagy megméretni magam, a megfelelő időben nyilvánosságra fogom hozni – fogalmazott.

 

Ismert: Hadházy a 2014-es országgyűlési választáson az LMP egyéni jelöltjeként alaposan leszerepelt, választókerületében mindössze a negyedik lett alig tizenegy százalékos eredményével, így csak a párt országos listáján jutott be az Országgyűlésbe. Hadházy a 2018-as választáson is elindult egyéniben, de ekkor sem rúgott labdába, tizenöt százalékkal maradt le a körzetet megnyerő, fideszes Horváth István mögött, így megint csak listáról lehetett a parlament tagja.

(Bákonyi Ádám – Kárpáti András, magyarnemzet.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Ceglédi Zoltán elvtárs kivételesen jó döntést hozott: távozik Donáth Kacsa tanácsadói posztjáról

Németh Szilárd elküldte katonának a román Fegyőrt – De ő nem VÁLLalná