in ,

Maki Zaj újabb pofára esése – Pálinkás József és Gémesi György sem csatlakozik Márki-Zay új pártjához

Ez kellemetlen

Úgy tűnik, egyre több korábbi szövetségese fordul el tőle a történelmi választási vereségét követően. Hétfőn délután kiderült, hogy sem Pálinkás József, sem Gémesi György nem kíván vele politikailag együttműködni egy új párt alapításában – számolt be a Promenád.24.hu. A portál emlékeztet: a napokban Márki-Zay kinyilatkoztatta, hogy az általa vezetett ellenzéki összefogás súlyos választási vereségét követően új pártot alapít.

Vasárnap este Márki-Zay Facebook-oldalán megerősítette, új pártot ala

pít, majd hozzátette,   a Mindenki Magyarországa Mozgalomból kinövő új jobbközép párttal indulni akar a 2024-es európai parlamenti választáson is – olvasható a Mandiner cikkében. Hétfőn azonban kiderült, hogy két olyan politikus sem akar csatlakozni Márki-Zay új pártjához, akiket korábban a legszorosabb szövetségesei között emlegetett, sőt, akiknek politikai formációit tulajdonképpen be akarta olvasztani. Pálinkás József akadémikusról, az Új Világ Néppárt elnökéről és Gémesi Györgyről, Gödöllő polgármesteréről, az Új Kezdet alapítójáról, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökéről van szó. Pálinkás közölte, őt még nem kereste meg senki az új párt megalakításával kapcsolatban. Sőt, az ATV.hu-tól értesült a bejelentés híréről, és rögtön elárulta: nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne. Hasonlóan nyilatkozott korábban Gémesi György is, aki néhány napja a Klubrádióban azt mondta: nem gondolkodik pártalapításban, Gödöllő városa és az önkormányzati szövetség elég munkát ad neki, és elég nagy kihívást is jelent számára.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Egy kis matek: Bayer Zsolt megosztotta a baloldali bukás megoldóképletét

Ez gyors volt – Esik szét az egész német miskulancia: Máris távozni kényszerült egy miniszter a német kormányból – Anne Spiegel az első, aki benyújtotta lemondását