in ,

Magyarország fegyverkezik! Levegőben a magyar légierő első H225M-je

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Honvédség helikopterflottájának megújítása

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Honvédség helikopterflottájának megújítása: elvégezte első repülését Franciaországban a légierő új közepes helikoptere. A HForce fegyverrendszerrel felszerelt, H225M típusjelű gépből 16 darabot rendelt négy éve a honvédség, az első kész, berepült gépek jövőre érkeznek meg Szolnokra.

 

November 17-én elvégezte tesztrepülését a Magyar Honvédség első Airbus H225M közepes katonai helikoptere a marseille-marignane-i gyár repülőterén. A még alapozószíneket viselő, 3117-es gyári számú helikopter a berepülések idejére ideiglenesen a francia polgári F–ZWDZ lajstromjelet kapta – számolt be a Scramble.nl holland repülési szakportál.

A Honvédelmi Minisztérium 2018. december 14-én jelentette be, hogy tizenhat H225M többcélú helikoptert rendelt, beleértve a gépekre való kiképzést és a műszaki támogatást is. A beszerzés a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program része.

A Magyar Nemzet tavaly júliusban helyszíni riportban számolt be arról, hogy az Airbus Helicopters marignane-i üzemében megkezdődött a honvédség részére az első hat, különleges műveletek elvégzésére is alkalmas H225M összeszerelése. A 2023-tól folyamatosan érkező, új gyártású H225M-ek az MH 86. Szolnok Helikopterezred (MH 86. HE) kötelékében fognak szolgálni.

A 16 darabos helikopterflotta gépeit HForce fegyverkezelő rendszerrel, éjjellátó képességgel, nagy teherbírású csörlővel, valamint modern és fejlett repüléstechnikával, kommunikációs eszközökkel és robotpilótával szerelik fel.

A gép utasterében maximum 28 főt lehet szállítani, felfegyverzett katonából 16 fő fér el, akik a két oldalsó, nagy méretű tolóajtón szállhatnak ki-be. Az utastéren túl csomagtér is van a törzs végé­ben, ahol felszerelés vagy ezerliternyi pótüzemanyag szállítható. A gépen kétoldalt egy-egy géppuskaállást is kialakítottak a fedélzeti lövészeknek. A minden időben bevethető H225M-eket szállításra, harci kutatásra és mentésre, valamint különleges műveleti küldetésekre használják majd.

A helikopterekben magyar alkatrészek is lesznek, a nyáron munkába állt, húsz hektáron felépült gyulai Airbus gyár többek között erőátviteli alkatrészeket készít a cég katonai és polgári gépeihez.

A gépek a már leszállított és idén hadrendbe állított, szintén Airbus gyártású H145M könnyű, többcélú helikopterflottát egészítik ki. A H225M-nél kisebb, a bajorországi Donauwörth­ben megépített húsz darab gép szállítási, mentési és tűztámogató feladatokat végezhet el. A H145M-hez kapcsolódó legfrissebb hír, hogy három éve érkezett meg az első két darab a típusból Szolnokra. A digitális csúcstechnológiájú flotta azóta több mint tízezer órát repült egyetlen incidens nélkül, kimagasló bevethetőségi mutatókkal.

 

 

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

  

 

További híreink:
Szijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmustGuruló dollárok – Münchenben találkozhatott Maki Zaj és Korányi közvetlenül az első amerikai utalás előttNem kell hisztizni, nem kell pattogni, minden rendben van! Tűzifaprogram: kár volt a hisztériáért, a hatalmas igény sem veszélyezteti az erdőketPintért, Káslert a tanárokat és mindenkit gyalázott egy hajléktalankinézetű akárki a 168 órában – Ezért kár volt interjút adniHoppá! Csányi Sándor: próbáljuk elfogadtatni a Nagy-Magyarország jelképet az UEFA-valNyílt levelünk célba ért a miniszterhez! Nagy István: nem szorulunk rá a kukacevésre! (VIDEÓ)Az adatRADAR megbuktatta a DK-s képviselőt – Gyanúsítottként hallgatták ki a taxikártya-botrányba keveredett DK-s képviselőtNem stadion – Hatalmas az érdeklődés a kormány új hitelprogramja irántCsicskul az MSZP: újabb MSZP-s politikusok léptek át a DK-ba

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Hoppá! Magyarország fegyverkezik! A Vaskupola szeme jövőre érkezik a honvédséghez

Méltó válasz: válaszolt az egyetemi hallgatóknak Vidnyánszky Attila