in

Magyarország az élmezőnyben! A hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már nagyon komoly átoltottságot jelent.

A főorvos szombaton a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokan érzik úgy, hogy csak az oltással lehet hatékonyan védekezni a járvány ellen. Ha megfelelő ütemben érkeznek Magyarországra az oltóanyagok, akkor néhány hónapon belül elérhető a 25 százalékos átoltottsági arány, ami már a járványt meg tudja fékezni – hangsúlyozta.

Szlávik János az oltások közti különbségekről szólva kifejtette, hogy nem mindegyiket lehet bizonyos életkorok alatt vagy felett beadni, valamelyiket hosszabb vagy rövidebb idő után ismételni kell, AZONBAN MINDEGYIKNEK MEGFELELŐ A HATÉKONYSÁGA. 

Mindegyik alkalmas arra, hogy szinte száz százalékban megakadályozza a súlyos esetek kialakulását és a kórházba kerülést a beadás után két-három héttel – mutatott rá.

A főorvos úgy folytatta, HOGY A MÁSODIK OLTÁS UTÁN EGY HÉTTEL ALAKUL KI AZ OLTÁSOKNÁL MEGHATÁROZOTT 80-90 SZÁZALÉKOS VÉDETTSÉG. Az után is elképzelhető, hogy valaki megfertőződik, de óriási valószínűséggel nem kerül kórházba – tette hozzá.

Szlávik János felhívta a figyelmet arra, hogy meredeken emelkedik az új fertőzöttek és a kórházba kerülők száma. A főorvos szerint ennek egyértelmű oka a brit variáns terjedése, amely könnyebben terjed emberről emberre, a fiatalabbakat fertőzi, több embernél okoz lázat, izom- és ízületi fájdalmakat, illetve nagyon sokan köhögnek tőle.
TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT A BRIT VARIÁNS SÚLYOSSÁGÁT TEKINTVE 10-15 SZÁZALÉKKAL AGRESSZÍVEBB, MINT A KORÁBBI KORONAVÍRUSTÖRZSEK. 

 

Az infektológus konkrétumok említése nélkül azt is elmondta, egy éve harcban állnak a koronavírussal az egészségügyi dolgozók, az orvosok és nővérek. Sajnos időnként hátba támadnak emiatt, de úgy érzem, mi mindannyian az emberekért, betegekért és életekért küzdünk, mert ez a hivatásunk – fogalmazott.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! Az osztrákok Magyarországra jönnének maguknak orosz vakcinát beadatni

Parizeres Jakab: havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek