in

Magyar világsiker! – Elképesztően szoros és izgalmas meccset játszott Fucsovics Federerrel

A dubaji ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében Fucsovics Márton a világranglistán jelenleg 7. Roger Federerrel találkozott a négy közé jutásért

A dubaji ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében Fucsovics Márton a világranglistán jelenleg 7. Roger Federerrel találkozott a négy közé jutásért. A 27 éves magyar nagyszerűen játszott, és méltó ellenfele volt a korábbi világelsőnek, s bár végül két szettben kikapott, büszke lehet teljesítményére.

A két teniszező jól ismeri egymást, hiszen Fucsovics korábban Federer meghívására járt Svájcban, és edzőpartnere volt a legendának, illetve a 2018-as Australian Openen már tétmeccsen is összecsaptak.

Federer kezdte az adogatást, a meccs első pontja Fucsovicsé lett, utána viszont úgy tűnt, a svájci gond nélkül hozza a játékot. Nem így történt, olyannyira, hogy a magyar teniszezőnek bréklabdája is volt, ám Federer rutinjának is köszönhetően végül hozta szerváját. Fucsovics ezután magabiztosan hozta saját adogatását, majd újra megizzasztotta a korábbi világelsőt, de végül Federer sem hibázott. 4-4-ig fej fej mellett haladva jutottak el a játékosok, egyiküknek sem kellett igazán izgulnia a szervagémekben, hiszen nem volt fogadóelőny. 5-5 után egy rövid esőszünet miatt az öltözőbe mentek a játékosok, bő 10 perc után azonban folytatódhatott a meccs. Federer adogatott, Fucsovics 0-30-ra vezetett, utána viszont összeszedte magát a svájci, és sorozatban négy pontot nyerve 6-5-re újra nála volt az előny. A magyar sportoló sem hibázott, simán egyenlített, így jöhetett a rövidítés.

 

Fucsovics Márton peches körülmények között, rövidítésben veszítette el az első szettet
Forrás: AFP/Karim Sahib
A tiebreak első pontja egy remek szerva után Federeré lett, ami nagyobb baj volt, hogy egy nagyszerű tenyeressel a második is, amikor már Fucsovics szervált. Szerencsére a magyar rögtön visszabrékelt, majd 3-3-nál cseréltek térfelet. Fordulás után először a rövidítésben 4-3-ra vezetett Fucsovics, egy out után pedig már 5-3 volt az előnye, majd 6-4-nél két játszmalabdához jutott. Sajnos Federer előhúzta klasszisát, sorozatban három pontot nyert, így 7-6-nál már ő került közelebb az első szett megnyeréséhez. Fucsovics szervált, az első adogatás közben viszont elszakadt a húr az ütőjén, így cserélnie kellett, ráadásul második szerva következett. A svájci büntetett, így 7-6-ra megnyerte az első játszmát.

Sajnos ez érezhetően megfogta Fucsovicsot, a második szett elején rögtön elveszítette adogatását, ráadásul Federer is egyre váratlanabb, és rá jellemző klasszismegoldásokkal rukkolt elő, így 2-0-ra elhúzott. Következő szerváját hozta Fucsovics, aki fejben is összeszedte magát, és 40-15-nél két bréklabdához jutott, amelyek közül rögtön az elsőt ki is használta, így 2-2-re egyenlített. Sőt, saját játékát hozva, sorozatban három gémet nyerve már 3-2-re ő vezetett. 4-4 után aztán egy maratoni játékot, amely több mint 10 perce tartott, 40-40-nél (a hatodiknál) egy újabb esőszünet szakított félbe. Sajnos Fucsovics ki is zökkent, Federer pedig higgadt maradt, így elvette a magyar adogatását, és a meccsért szerválhatott. 30 mindnél kulcsjáték következett, a svájci egy remek szervával mérkőzéslabdához jutott, ezt viszont Fucsovics nagyszerű védekezéssel hárította.

Fucsovics Márton (b) és a svájci Roger Federer kezet fog a mérkőzésük végén a 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2019. február 28-án. A magyar játékos 7-6, 6-4-re kikapott a 20-szoros Grand Slam-bajnoktólForrás: MTI/EPA/Ali Haider

A másodikat sajnos már nem sikerült, így végül 7-6, 6-4-el Roger Federer jutott elődöntőbe, Fucsovics azonban büszke lehet teljesítményére, alaposan megnehezítette a sportág egyik, ha nem legnagyobb legendájának a dolgát.

Veresége ellenére Fucsovics várhatóan a 31. helyre jön fel a jövő heti ATP-rangsorban.További eredmények:
Cicipasz (görög, 5.)-Hurkacz (lengyel) 7:6 (7-4), 6:7 (1-7), 6:1
Monfils (francia)-Berankis (litván) 6:1, 6:7 (3-7), 6:2
(forrás:www.origo.hu)

Hoppá! – Jobb a magyar egészségügy, mint a brit! – Itt a bizonyíték!

Szétesik az MSZP még az EP választás előtt? – Mesterházy: “nem fogom hagyni az ékverést köztem és az elnök között”!