in , ,

Totális agyhalál a franciáknál – Magyar iskola fogadná be II. János Pál emlékművének száműzött keresztjét

Franciaországban teljes agyhalál uralkodik

Befogadná egy budaörsi iskola azt a keresztet, amelyet a francia államtanács határozata szerint el kell távolítani a II. János Pál pápa emlékmű tetejéről Ploërmelben. Czuczor Gergely ígérete szerint a napokban értesíti a francia kisváros polgármesterét is a szándékáról – írja a 777blog.hu.

Korábban Lovas István cikkében olvashattak az emlékmű körüli történésekről: a franciaországi katolikus Bretagne-ban is nagy szeretettel adóznak II. János Pál pápa emlékének, így az ottani Morbihan megyében fekvő gyönyörű, ősi településen, a tízezer lakosú Ploërmel terén 2006-ban állították fel az egykori katolikus eghyázfő nyolc méteres szobrát. A feje fölötti betoníven hatalmas méretű kőkeresztet helyeztek el. A szobor Zurab Tsereteli orosz művész alkotása, és ő ajánlotta fel azt az akkori polgármesternek, Paul Anselinnek.

A napokban a francia államtanács utasította a városvezetést, hogy távolítsa el az emlékműről a keresztet. Ez már „haladás”, ugyanis először az egész emlékmű eltávolításáról döntöttek, most nem az egész szobornak, hanem csak a keresztnek az eltávolítását azzal az indoklással, hogy az ellene mond az 1905. december 9-i törvény 28-i cikkelyének, amely az egyházak és az állam elválasztását rendeli el. A városvezetés most is hat hónapot kapott a parancs végrehajtására.

A budaörsi iskola befogadná a keresztet

Czuczor Gergely, egy budaörsi katolikus középiskola igazgatója azzal a felajánlással kereste meg a 777blog.hu szerkesztőségét, hogy szeretné befogadni az eltávolításra ítélt keresztet. Személyes hitében nagyon sokat köszönhet Szent II. János Pál pápának, ezért örömmel adna helyt az „inkriminált” ploërmeli keresztnek.

„Ha a hitünk jelképét üldözik Európában, akkor nekünk, keresztényeknek kötelességünk befogadni Jézus keresztfáját. Tudatosítani kell a felvilágosult nyugati értelmiségben, hogy nálunk menedéket nyerhet minden üldözött keresztény jelkép. Az elkövetkező napokban levelet írok Ploërmel polgármesterének, Patrick Le Diffon úrnak a kereszt befogadási szándékáról.”

Példaadását reményei szerint más magyarországi iskola, plébánia, keresztény közösség is követni fogja. Sorait egy bibliai idézettel zárta: „Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is. (Mt 5)”

 

(Fotó: reuters, magyaridok.hu)

Na még egy stadion! – 2.5 milliárd Ft a Szent János kórház fejlesztésére

Libsik megcáfolva – Utánajártunk: Tiborcz István tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben