in ,

Magyar bravúr! – Óriási meccset nyert Fucsovics és Balázs a tavalyi döntős belgák ellen

Éljen!

Óriási meccset nyert meg Fucsovics és Balázs a tavalyi döntős belgák ellen

Újabb komoly bravúrt ért el a magyar csapat a Davis Kupában, Fucsovics Márton és Balázs Attila hatalmas, ötjátszmás meccsen legyőzték a belgák kettősét. Történelmi sikernek tekinthető: először aratott párosban győzelmet a magyar csapat a Világcsoportban. Ennél is fontosabb, hogy így megmaradt Fucsovicsék továbbjutási esélye.

Szépített a Davis Kupa Világcsoportjában a magyar teniszcsapat a tavalyi döntős belgák ellen. Fucsovics Márton és Balázs Attila ötszettes mérkőzésen győzték le az ellenfél párosát. Miután Fucsovics és Balázs is veszített pénteken, ezt a meccset mindenképp hozni kellett ahhoz, hogy versenyben maradjunk. Így is történt. Bár a párost, ahogyan az egész párharcot Belgiumban játszották, a hangulatra nem lehetett panasz. A lelkes magyar szurkolók végig hangosan biztatták Fucsovicsékat, de a belga közönség is felvette a kesztyűt, így igencsak szórakoztató mérkőzés kerekedett a páros-küzdelemből.

Fucsovicsék az első és a második szettet is remek játékkal hozták a Julien Cagnina, Joris De Loore duó ellen (3:6, 4:6), akik ezután látványosan összeszedték magukat. Bár a harmadik játszmában a mieink lezárhatták volna a mérkőzést, az végül rövidítésben az ellenfélé lett (7:6). Ezután megtörtént, amitől tartottunk, egyenlítettek a belgák (6:4), így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

ERŐSEK VOLTAK FEJBEN A MIEINK

Balázsék és a rivális is mindent beleadott, és bár sokáig fej-fej mellett haladtak, Balázsék a végén a legjobbkor, 6:5-nél brékelték meg az ellenfelet. Három meccslabdája volt a mieinknek, és bár a kettőt egy-egy hatalmas szervával hárította az ellenfél, utána ünnepelhettünk! Azt már beütötte a magyar kettős, így megnyerte a hosszú, hihetetlenül izgalmas mérkőzést, és szépített a párharcban (2–1).

A meccs egyik legszebb labdamenete:

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/1228794303919443/

Vasárnap ettől függetlenül borzasztóan nagy bravúr kell a továbbjutáshoz, Fucsovics a tavaly ATP-világbajnoki döntős David Goffinnal csap össze. Ha azt valahogyan megnyeri, akkor jöhet a mindent eldöntő ötödik meccs. Ha nem, azt már le sem játsszák.

„Nehéz lesz a holnapi, Goffin elleni meccs, de bármi megtörténhet” – mondta Fucsovics Márton a meccs után az M4 Sportnak. Az Australian Openen hatalmasat alakító magyar teniszező szerint végig jól játszottak, de a rivális a mérkőzés második felére nagyon összeszedte magát. „Szerintem utána is jók voltunk, de a belgáknak a harmadik és negyedik játszmában minden bejött”.

Balázs Attila is azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzés végig magas színvonalon zajlott: „A harmadik és negyedik szett elment, de nem törtünk össze, és feljöttünk. A Davis Kupa és ez a csodás magyar közönség kihozza az emberből a maximumot, és ez elég a győzelemhez” – tette hozzá. Reméljük, vasárnap is pályára lép, hiszen ez azt jelenti, Fucsovics hozza a saját meccsét.

Fotó: MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

Várólisták és csöpögő csapok helyett – Hét milliárdból újul meg a fontos budapesti kórház – a szocik be akarták zárni!

Nem stadion – Elindult a babacsomagprogram