in ,

Macron megkérte az embereket, hogy spóroljanak, majd elugrott a francia Riviérára jet-skizni

Úgy tűnik, francia szokás, hogy a vezető kalácsevést ajánl, ha éppen nincs kenyér

Úgy tűnik, francia szokás, hogy a vezető kalácsevést ajánl, ha éppen nincs kenyér – Emmanuel Macron francia elnök csak abban különbözik, hogy ő jet-skizéssel biztatja spórolásra a francia embereket. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

A hirado.hu felidézte, sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot

– mondta állítólag a pompakedvelő Marie Antoinette, arra utalva, hogy ha az éhező nép nem jut kenyérhez, az államnak hagynia kell őket kalácsot enni.

 

Most (még) nem a kenyér a hiánycikk Franciaországban, hanem az energia. Ennek megfelelően kellő önmérsékletet tanúsított az ország elnöke, Emmanuel Macron, és kiruccant a Riviérára jet-skizni egyet, hiszen az nyilván unikornis-pukival megy. Mindenesetre az elnök nyaralása elég nagy felháborodást váltott ki Franciaországban.

 

 

 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Főpolgármester úr, mikor kapjuk meg az ígért 20 ezer forintos fűtéstámogatást?????

A nyár legnagyobb szórakozása Jakab Péter bukása volt – Egy ország röhög rajta – Hamarosan lelép a mamuszos p*csa is