in ,

Ma sem Orbán bukott meg, hanem az ellenzék – Hadházyék lebőgtek a közmédia előtti tüntetésen (PS-galéria)

Mindössze pár száz tüntetőt mozgatott meg Hadházy Ákos

Mindössze pár száz tüntetőt mozgatott meg Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke által gründolt vasárnapi tüntetés, amelyet a “hazug közmédia” felszámolásáért szervezett. Ha nem lett volna elég az 1-2 fokban való értelmetlen ácsorgás, Nagy-Navarro Balázs végeláthatatlan semmitmondó, ám annál unalmasabb, velejéig sértődöttséget árasztó szónoklása tette fel a pontot az i-re. Az orbáni elnyomásban dugig tömött karácsonyi vásárokkal ellentétben a Kunigunda utcában lézengtek a tüntetők, de még egy jóízűt orbánozni sem tudtak. 

 

Kevés olyan dolog van, amiért vasárnap az ember szívesen hagyná el kényelmes kanapéját. Nos, ez a tüntetés sem tartozott ezek közé. A mindössze egy-kétszáz résztvevőre viszonylag magas volt a rendőri biztosítás, feltehetőleg a hatóságok is valamelyest nagyobb létszámra számítottak. A rendezvényen, ahol a szokásos, ám a szokásosnál sokkal vérszegényebb “Orbán, takarodj!” és “viktátor!” rigmusok is elhangoztak, a szervezők piros lapokat osztogattak körbe, ezzel jelezve, hogy ők bizony kiállítanák Orbán Viktort. Ha más nem, ez aztán minden kétséget kizáróan megbuktatja a jelenlegi kormányt.

Nagy-Navarro Balázs beszéde az unalomig ismételt monológokon túl nem hordozott sok új információt, de megtudhattuk, hogy valamikor, valamilyen hírhamisítást ő is feltárt, és emiatt éhségsztrájkolt a tévészékház előtt. Most azonban azért jöttek, hogy átadjanak egy bizonyos petíciót az MTVA munkatársainak és hogy felszámolják a “hazugsággyárakat”. Gulyás Balázs filmesszakember szerint aki hazudik, az bűzlik, ezért az egész MTVA épülete tulajdonképpen egy bűzölgő trágyadomb, mindeközben peckesen mutogatott a tévészékház tetején álldogáló MTV-s operatőr/fotós munkatársakra. A felszólalók sorát gazdagította Herczeg Zoltán történész divattervező is, aki azon kívül, hogy felsorolta mind az öt általa ismert magyar történelmi személyt, nem sokat tett hozzá az eseményhez. Arra azért szerencsére kitért, hogy a magyar köztelevízió zsidóverésre buzdít. Hiánypótló tartalom volt.

MTVA székház elé szervezett tüntetésenen a szabad médiát, demokráciát követeltek az emberek Fotó: Horváth Péter Gyula

Valószínűleg taktikai okokból, a kissé hosszúra nyúlt tüntetés végén szólalt fel Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke, aki üdeségével és karizmájával felpezsdítette az egyre lehangoltabb eseményt. (Nem). Hadházy buzgón szidta a kormányt, hogy kórházi ágyak helyett “kormánypropagandára” költ, majd leszögezte, ők is gyűjtésbe kezdenek, hogy fizetett, közérdekű hirdetéseket közvetíthessen a köztévén keresztül. Sérelmezte továbbá, hogy a lassan három hónapja tartó, fantasztikus eredményeket elérő aláírásgyűjtéséről nem számol be rendesen a “kormánypropaganda”, mert félnek, hogyha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, akkor aztán kő kövön nem marad. Végezetül utat engedett a csontig átfagyott tömeg a képviselőnek, aki az MTVA munkatársainak adta át petícióját. Ekkor még futotta a tüntetőktől egy utolsó, lagymatag “büdös csicskázásra”.

Ma sem Orbán Viktor bukott meg… 

Nézze meg a tüntetésen készített képgalériánkat:

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

(forrás: Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Nem stadion! – Új járatokat, felújított kocsikat, egyes vonalakon pedig korszerű motorvonatokat is üzembe helyeznek

Megint nem stadion! – Uszodát kap a Velencei-tó térsége