in ,

Lovas István – A luxembourgi külügyminiszter az EU menekültpolitikája „teljes” kudarcától fél

Jean Asselborn luxembourgi külügyminiszter attól tart, hogy az Európai Unió menekültpolitikája totális kudarcot fog vallani.

Jean Asselborn luxembourgi külügyminiszter attól tart, hogy az Európai Unió menekültpolitikája totális kudarcot fog vallani.

 

Bár minden hét ilyen jól kezdődne!

Sok más német nyelvű lap és hírportál mellett az osztrák balliberális Der Standard is hosszan ismerteti Jean Asselborn riadt kijelentéseit a német regionális Passauer Neue Presse napilap ma reggeli számában megjelent interjújából, miszerint a luxembourgi külügyminiszter attól tart, hogy az Európai Unió menekültpolitikája totális kudarcot fog vallani.

Meg is indokolta miért: olyan országok miatt, mint Lengyelország és Magyarország, amelyek megtagadják más országoktól a szolidaritásukat a menekültválságban. Mely kijelentésével foglalja össze az interjút a Der Standard.

Emlékeztessünk rá, Asselborn, e kommunista gyökerű „példás demokrata” tavaly májusban arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió „meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.

Szavai ismertetése előtt azt érdemes leszögezni, hogy valamilyen oknál fogva az Unió két országának, Luxembourgnak és Hollandiának a politikusai utálják a legjobban Magyarországot.

De azt is, hogy ha a migráció annyira jó egy országnak, mint azt a tömeges bevándorlást erőltető országok állítják, akkor miért nem elégednek meg azzal, hogy azt a csupa jót mind ők kapják? Hiszen egy jó dolgot soha nem kell és nem is szoktak erőltetni. Nem hogy büntetés terhe mellett követelni a jóból való részesülés állítólagos örömeit.

Asselborn elmondta, hogy az EU Tanácsában csak a kitoloncolás és a határőrizetben van egység. De mivel az Unióban az állam- és kormányfőknek minden migrációpolitikai döntést egyhangúan kell meghozni, azt egyetlen ország is blokkolhatja.

A kvótapert illetően azt mondta, noha az EU bírósága kimondta, hogy valamennyi tagállamnak kötelező a menekültek befogadása, így Varsónak és Budapestnek is, de őket ez hidegen hagyja. Sőt, ezek az országok az európai jogszabályokat „lábbal tiporják”.

Elpanaszolta azt is, hogy a mai napig sem Magyarország, sem Lengyelország egyetlen egy menekültet sem fogadott be az EU által eldöntött elosztási programnak megfelelően.

A Der Standard ugyanezen cikkében ismerteti a Die Welt német napilap azon információját is, hogy idén Németországban több döntést hoztak a menekültügyben, mint a többi 27 uniós tagországban együttvéve. Erre vonatkozóan pontos számokat is közöl: Németországban az első félévben 357 625 döntést hoztak „menekültek” ügyében, míg a maradék 27 országban összesen 199 405 döntést. A cikk azt már elfelejti hozzá tenni, hogy ez Merkel kancellár arcán némi nyomot látszott hagyni.

(Lovas István, magyaridok.hu)

Megújult az Echo TV – Hipermodern lett!

Elhunyt Csontos János