in ,

Libsik figyelem! – Brit egészségügy: a betegek a folyosón halnak meg – Lehet sivalkodni! – LOVAS ISTVÁN

Tragikus állapotba jutott a brit egészségügyi rendszer

BRIT EGÉSZSÉGÜGY: A BETEGEK A FOLYOSÓN HALNAK MEG

Tragikus állapotba jutott a brit egészségügyi rendszer, tudósít az amerikai CNN televízió. Ezrek tüntetnek a csődhöz közeli és nem működő egészségügyi rendszer miatt. Idén januárban 2 millió ember kereste fel a sürgősségi ellátást és ezeknek csak a negyedét engedték be. 15 százalékuk több mint négy órát várt, ameddig orvos látta. A betegek a folyosón halnak meg, miközben ágyra várnak, mondta el egy orvos a CNN-nek.

Mielőtt ismertetnénk e közismert szimpátiájú amerikai tévéhálózat erről szóló beszámolóját, néhány mondat arról, hogy egyébként e tévé csecsein csüngő, washingtoni és londoni tudósítóval is terhelt MTI, és nyomában a közszolgálati, valamint

az egész magyar sajtó most kivételesen miért nem vette észre pont azt a tragikus jelentést, amely nálunk a választási kampány egyik fő pontja, valamint  amelyben naponta hangoznak el olyan ellenzéki vélemények, hogy a magyar egészségügy páratlanul szörnyű teljesítményt produkál.

Aki nem hitt eddig érzékszerveinek, vessen egy pillantást a mai Magyar Nemzetre, amelynek címoldalán a hajtás fölött ezt a kiabáló címet olvassa: „Drágább a kórházi parkolás, mint a reptéri”. Alatta egy fotó egy kórházi parkolóból, amely szerint az első fél óra ingyenes, a második 500 forint, majd minden megkezdett fél óra 1000 forint.

Megnéztük ezzel kapcsolatban a londoni helyzetet. A Daily Mirror erről szóló cikke címében azt hirdeti, hogy a kórházi parkolás a tízszerese a környező alternatíváknak.

Akkor nézzük a cikket.

Az Egyesült Királyság több mint 65 millió lakosa tisztességes és ingyenes orvosi ellátást vár el azután, amit hozzájárulásként levonnak tőle, attól a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattól (NHS), amely idén ünnepli 70-ik „születésnapját”.

És úgy működik, „hogy több ezren vándorolnak az Egyesült Királyságban” orvosi ellátást keresve, mert a rendszer működésképtelen.

2009-ben a kormány a GDP 9,8 százalékát költötte az egészségügyre, 2014-re ez 9,1 %-ra csökkent, ami egy emberre nézve 4192 amerikai dollár kiadást jelent. Nem csak az ellátás van katasztrofális állapotban, de az utógondozás is.

A végén pedig egy megjegyzés: nem jött el az ideje, hogy az MTI épületében „Objective Newsroom” néven egy kis szerkesztőséget állítsanak fel, és így az orbanisztáni diktatúra nem csak egy, de 99 százalékát élvező kormánypárti sajtónak (legutoljára Szénási Sándor a Klubrádió ma reggeli műsorában mondta ki ezt az arányt) lenne tárgyilagos hírellátása?

(forrás: Lovas István, magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez sem stadion – Elkészült a Budapest–Belgrád közötti vasút építési menetrendje | Magyar Idők

Hülyék 2018 – Gyurcsányék szerint Karácsony Gergely egy köpönyegforgató áruló