in ,

Liberális sivalkodás – Moldova György is beszólt Orbánnak: Orbán újraválasztása halálos ítélet a nyugdíjasoknak

mit képzel ez magáról?

Moldova György: Orbán újraválasztása halálos ítélet a nyugdíjasoknak

 

Amit ők maguk írnak alá – mondja az egyik legolvasottabb kortárs író.

Háromrészes riportkötetet (Kegyelemkenyér) írt a magyar nyugdíjasokról. A Hír TV-ben most Moldova György elárulta, konkrét célja volt. Nem irodalmi, politikai.

A maga eszközeivel akart segíteni a Fidesz-kormány leváltásában. Írhatott volna akár az oktatásról, az egészségügyről is, de éppen azért választotta a nyugdíjasokat, mert ők döntik el a jövő évi választást, és kétszer már – szerinte hibásan – a Fideszre szavaztak.

Megkérdezik a menyüket, a vejüket vagy a boltos Ilonkát, hogy kire kell szavazni és arra szavaznak. Nem gondolják végig a sorsukat.

Moldova György bejárta a fél országot, hogy találkozzon velük, próbálja őket megérteni. A legtöbb helyen azt a választ kapta, hogy az unokák miatt tűrnek az idősek, ami azonban szerinte teljesen értelmetlen, reménytelen. Ezzel épp ártanak nekik, a minta alapján ugyanis a Fidesz azt látja, bármit megtehet.

Tovább fokozza a nyomást, a nyomorítást.

Ráadásul a Fidesz mostanra kiépítette saját nyugdíjas szervezeteit, amelyek visszatartanak mindenkit attól, hogy bátran, keményen fellépjen ellene.

 

Az író beszél az Ormánság drámai pusztulásáról, az idős színészek tragikus otthonairól és arról is, hogy nem négyévente, hanem telente egy nyugdíjas naponta választ: gyógyszert vesz, vagy fűt. A legnagyobb céljuk, hogy életben maradjanak.

 Fidesz nem segít rajtuk.

Bár könyvében Moldova György azt írta, bízik egy fülke-ellenforradalomban, most már úgy látja, nem lesz változás és a nyugdíjasok meg is érdemlik a sorsukat, amit ellenállás nélkül fogadtak el.

Tulajdonképpen aláírták saját halálos ítéletüket.

(24.hu, Farkas György)

Fidelitas: „Mikor fizetitek ki a diákokat, Klára?”

BRÉKING! – A Simicska-csicska Vona megfenyegette Orbán Viktort: „Ide figyelj, Viktor, te korrupt zsarnok! Neked kell félned!” – üzente Vona Orbánnak